مینی ایمپلنت چیست؟

مینی ایمپلنت دندان پروتزی شبیه به ایمپلنت دندان با ابعادی کوچک‌تر است که در برخی شرایط که فضای کمتری برای پیشتیبانی ایمپلنت معمولی وجود دارد، به جای ایمپلنت استفاده می‌شود.

از مینی ایمپلنت دندان جهت باثبات کردن پروتز مصنوعی مانند دندان مصنوعی فک پایین برای دندان‌های کوچک‌تر استفاده می‌شود.مینی ایمپلنت همانند ایمپلنت دندان معمولی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته و حفظ سلامت دهان و دندان روش بسیار خوبی است.

در چه شرایطی از مینی ایمپلنت استفاده می‌شود؟

مینی ایمپلنت برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته در موارد زیر استفاده می‌شود:
• دندان‌های کوچک
• دندان های جلویی
• دندان های آسیاب کوچک (پره مولر)
• دندان‌هایی که موقعیت آنها در نواحی باریک استخوان فک قرار می‌گیرد.
همچنین از مینی ایمپلنت برای ثابت کردن و نگهداشتن دندان مصنوعی استفاده می‌شود. این شیوه برای نگهداشتن پروتز مصنوعی بدون نیاز به چسب روشی مؤثر می‌باشد چرا که استفاده از ایمپلنت تنها روشی است که استفاده از آن برای ثابت نگه داشتن دندان مصنوعی کاملاً مطمئن و مؤثر است. افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند و از حرکت و لغزش دندان مصنوعی شکایت دارند می‌توانند ازمینی ایمپلنت برای ثابت نگهداشتن آن بهره ببرند و به این ترتیب به راحتی غذا بجوند، صحبت کنند و با اعتماد به ‌نفس لبخند بزنند بدون این که نگران لغزیدن دندان مصنوعی خود باشند.

اندازه‌ی مینی ایمپلنت چقدر است؟

اندازه مینی ایمپلنت دندان تقریباً نصف ایمپلنت دندان معمولی است و قطر آن تقریباً در اندازه یک خلال دندان می‌باشد. برای بیمارانی که استخوان فک آنها تحلیل رفته است و نمی‌توانند ایمپلنت معمولی استفاده کنند، مینی ایمپلنت به عنوان روش جایگزین مطرح می‌شود.

کاشت مینی ایمپلنت چگونه است؟

عمل جراحی کاشت مینی ایمپلنت بسیار سریع تر و آسان‌تر از ایمپلنت دندان معمولی انجام می‌شود. اغلب تنها ظرف یک جلسه کار تمام می‌شود. در بسیاری از بیماران تحت بی ‌حسی موضعی کاشت مینی ایمپلنت انجام می‌شود اما گاهی اوقات نیز ممکن است نیاز به آرامش بخش یا بیهوشی عمومی وجود داشته باشد. مینی ایمپلنت در جایی از استخوان فک جایگذاری می‌شود که هیچ پایانه‌ عصبی قرار نداشته باشند. به این ترتیب درد و ناراحتی پس از عمل بسیار کاهش یافته و مدت زمان لازم برای بهبودی کمتر می‌شود. معمولاً پیش و پس از عمل جراحی به بیمار آنتی ‌بیوتیک داده می‌شود تا اطمینان حاصل شود پیش از این که استخوان فرصت التیام و جوش خوردن به مینی ایمپلنت را به دست بیاورد، عفونتی اتفاق نمی‌افتد.

دکتر سید حمید رضویان

دندانپزشک و متخصص درمان ریشه اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *