فرق کامپوزیت و لمینت دندان

تفاوت کامپوزیت و لمینت در میزان تراش دندان

برای انجام و نصب لمینیت حدود نیم میلی متر از لایه رویی دندان تراشیده می‌شود در صورتی که برای کامپوزیت دندان را در برخی موارد حتی بدون تراش هم می‌توان انجام داد و در صورت نیاز به تراش دادن دندان، حجم این تراش خیلی کمتر از تراش مورد نیاز برای لمینت است.

قیمت ، میزان محافظه کارانه بودن ، برگشت پذیری روش، طول عمر مفید  (لب پر شدن) و مقاومت در برابر رنگ پذیری تفاوت های این دو روش است.

بزرگترین مزیت کامپوزیت و نیر محافظه کارانه تر بودن این روش نسبت به لمینیت سرامیکی است.

دیگر تفاوت کامپوزیت و لمینت این است که قیمت کامپوزیت دندان مناسب تر از لمینیت سرامیکی است. با وجود این تفاوت قیمت لمینت دندان ، احتمال شکست و لب پر شدن، در لمینیتهای سرامیکی بسیار کمتر است و این مهمترین تفاوت لمینت و کامپوزیت است.

از طرفی این انواع لمینیت سرامیکی دندان به رنگ پذیری مقاوم ترند. طول عمر مفید لمینیت سرامیکی بیشتر است. اما قابل برگشت هم نیست.

مراقبت‌های پس از انجام لمینت و کامپوزیت دندانی

احتمال دارد که پس از انجام لمینت و یا کامپوزیت، دندان‌های شما حساس‌تر شده و اگر غذای گرم و یا سرد بخورید دندان‌هایتان درد بگیرد که پس از مدتی این حساسیت به خودی خود از بین خواهد رفت. التهاب لثه و تورم دندان نیز یکی از علایمی است که نشان می‌دهد نصب لمینت و کامپوزیت در جای صحیحی انجام نشده است و نیاز به مراجعه به دندانپزشک برای ترمیم و اصلاح وضعیت پروتز دندانی دارد.


دکتر سید حمید رضویان

دندانپزشک و متخصص درمان ریشه اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *