پریودنتال چیست ؟

پریودنتال یک عفونت باکتریایی است که بافت لثه را آلوده، قرمز، متورم و استخوان اطراف لثه را از بین می‌برد. این می‌تواند یک دندان یا چندین دندان را تحت تأثیر قرار دهد. موسسه‌ی ملی بهداشت گزارش می‌دهد که ۸۰ درصد بزرگسالان در ایالات متحده نوعی بیماری پریودنتال دارند.

چگونه به بیماری پریودنتال مبتلا می‌شویم؟

بیماری پریودنتال از باکتریهای متصل به دندان شروع می‌شوند. باکتریها جمع می‌شوند و چند برابر می‌شوند و یک بیوفیلم به نام پلاک دندان را شکل می‌دهند. اگر این پلاک‌ها در دهان بماند، بافت لثه‌ی مجاور ممکن است ملتهب شود، در نتیجه ورم لثه، یک نوع بیماری زودرس لثه ایجاد شود. نخ‌دندان و دوبار مسواک زدن با خمیر دندان که مبارز باکتریهاست می‌تواند از ورم لثه جلوگیری کند. با توجه  به روش‌های بهداشت دهان و دندان پلاک و مواد‌غذایی را پاک کنید، سطح دندان را تمیز کنید و باکتری‌ها را در خط دندان و لثه از بین ببرید. [لازم است این قسمت روشن شود که ورم لثه یک نوع اولیه‌ی بیماری لثه است که می‌تواند منجر به التهاب لثه شود که اگر درمان نشود یک بیماری جدی لثه است.]

 

انواع جراحی لثه

۱-جراحی افتادگی لثه:

در جراحی لثه اگر کیست بیشتر از ۵ میلی‌متر در عمق باشد، پریودنت برای کاهش کیست پریودنتال که در نمودار ذکر شده است استفاده کند. اکثر بیماران مبتلا به التهاب لثه، متوسط تا شدید از این روش استفاده می‌کنند. پریودنت بافت لثه را برای جداکردن دندان از لثه برش می‌دهد و یک دستگاه اولتراسونیک را برای تمیز کردن به عمق می‌برد و همچنین از ابزار دستی برای حذف پلاک و بیوفیلم زیر کیست استفاده می‌کند.

۲-شکافتن لثه:

این روش حذف بافت اضافی لثه که بیش از حد روی دندان رشد کرده به منظور ایجاد منطقه‌ای بهتر برای تمیز کردن می‌باشد. پریودنتیست بافت لثه را بی‌حس کرده و بافت اضافی را بریده و حذف می‌کند.


دکتر سید حمید رضویان

دندانپزشک و متخصص درمان ریشه اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *