پوسیدگی دندان ( قسمت دوم )

آیا پوسیدگی مسری است؟

متاسفانه پاسخ این سوال مثبت است. میکروبهای مسبب پوسیدگی دندان به راحتی و حین اعمالی چون بوسیدن، استفاده از قاشق مشترک و … از والدین ،پرستار کودک و یا خواهر و برادر بزرگتر به دهان کودک منتقل میشوند. بدیهی است که هر چه پویسدگی در دهان شما کمتر باشد، کودک شما نیز بیشتر در امان خواهد بود.

علایم اولیه پوسیدگی دندان های کودکمان چیست؟

بر خلاف تصور همیشه دندان پوسیده سیاه و سوراخ شده نیست. درست است که در مراحل پیشرفته پوسیدگی دیدن چنین نمایی در دهان کودک شایع است اما تشخیص مراحل اولیه پوسیدگی و جلوگیری از پیشرفت آن به سمت پالپ مساله ای حائز اهمیت می باشد.در مراحل ابتدایی پوسیدگی دندان نمای شفاف و یا به اصطلاح ترانسلوسنت خود را از دست داه و نمایی گچی پیدا می کند. تشخیص  این نما بویژه روی دندانهای جلویی کودک آسان می باشد.به مرور زمان با پیشرفت روند تخریب دندان و رنگ گرفتن سطح خشن دندانی ناشی از خورده شدن توسط اسید ، رنگ  قهوه ای و یا سیاه روی دندان آشکار میشود.

درمان پوسیدگی دندان چیست؟

تا زمانی که پوسیدگی فقط در مینا یا هما لایه مستحکم سطحی دندان باشد ، با انجام درمانهایی چون فلورایدتراپی ( درمان با فلوراید) می توان به متوقف شدن ضایعه امیدوار بود. در این درمان سعی می شود که مواد معدنی از دست رفته دندان جایگزین شوند. اما چنانچه پوسیدگی وارد عاج شود، به دلیل ماهیت کمتر معدنی عاج نسبت به مینا، پوسیدگی سرعت گرفته  و در این حالت حتما ترمیم دندان مورد نظر ضروری می باشد. و اگر کودک علایمی چون درد شدید هنگام خواب و یا درد ممتد و خود به خود دارد، پالپکتومی ( عصب کشی دندان شیری) درمان ضروری و ارجح برای او محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *