نشانه های نیاز به کشیدن دندان عقل

نشانه های نیاز به کشیدن دندان عقل

دندان عقل علیرغم نامش نه تنها هیچ کس را نسبت به قبل عاقل تر نمی کند. بلکه به دلیل رشد دیر هنگام آن نسبت به سایر دندان ها باعث فشار آوردن و بی نظمی خط لثه می گردد. این دندان‌ آسیاب دیررس معمولاً هنگامی که از لثه بیرون می‌زند باعث درد و ناراحتی شدید فرد می شود. در موارد حادتر رشد دندان عقل می تواند منجر به آسیب دیدن تراز شدن فک، مشکلات سینوسی، بروز حفره های آسیب رسان و کیست های عفونی گردد. در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان نشانه های نیاز به کشیدن دندان عقل را مورد بررسی قرار می دهیم.

آسیب به دندان های مجاور

از آنجایی که دندان‌های دائمی به طور طبیعی و نرمال در یک خط و به صورت مرتب کنار هم چیده می شود. رویش اضافی دندان‌های عقل می‌تواند سایر دندان ها به خصوص دندان های آسیاب را مجبور کند تا موقعیت خود را تغییر دهند. این عارضه باعث درد، مشکلات عدیده در گاز گرفتن و ازدحام بیش از حد دندان ها در یک بخش فک می شود که لبخند و بلع غذا را دچار اختلال می نماید. همچنین رشد نامناسب دندان عقل می تواند فرایند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را دشوار نموده و در نهایت منجر به پوسیدگی دندان عقل و سایر دندان ها گردد.

آسیب دیدن فک

در صورتی که رشد دندان عقل آسیب زا باشد در ابتدا شما در قسمت ناحیه فک احساس سفتی یا درد می کنید. سپس به مرور زمان و به دلیل بی توجهی موجب آسیب رساندن به استخوان های فک، عملکرد و حرکت دهان می گردد. مانند همه دندان ها، از طریق لثه بیرون می زند، اما این موضوع در مورد دندان عقل صادق نیست. به خصوص زمانی که هیچ فضایی در اطراف دندان های دیگر برای بیرون زدن این دندان باقی نمانده باشد.

برخی از دندان های عقل نهفته در فک رشد می کنند و در نتیجه دندان های دیگر و حتی خط فک را جابجا می کنند. این عارضه می تواند باز شدن دهان را محدود کند و فرایند بلع یا باز و بسته کردن دهان با درد بسیار زیادی همراه شود. همچنین رشد و ایجاد کیست‌های مختلف به خصوص توده های عفونی در امتداد دندان‌های آسیاب تازه رویش‌شده می‌توانند استخوان‌های فک را خالی کرده و در صورت عدم درمان به اعصاب دندان‌های سالم و دندان های مجاور آسیب بزنند.

بررسی علل کشیدن دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

بروز مشکلات سینوسی

فضای دهان و بینی به طور پیچیده ای به هم متصل هستند، اما آیا می دانستید که دندان عقل نهفته می تواند سینوس ها را تحت تاثیر قرار دهد؟ زمانی که رشد این دندان های آسیاب باعث درد، فشار و احتقان سینوسی شود، کشیدن دندان عقل توسط دندانپزشکان توصیه میگردد.

حساسیت و درد

بسیاری از بیماران تنها زمانی متوجه وجود دندان های عقل نهفته خود می شوند که دچار التهاب، درد و آبسه شوند. این مشکل کوچک، دندان درد یا حتی حساسیت و احساس خفیف ضربان را نباید نادیده بگیرید و در اسرع وقت بهتر است به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید.

به محل وقوع درد یا التهاب توجه کنید، اگر در هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن و تماس با پشت دهان احساس درد کردید. به احتمال زیاد دندان عقل شما بیرون زده است. طولی نمی‌کشد که می بینید که دندان های عقل با زاویه‌ای متمایز نسبت به دندان‌های دیگر رشد می‌کنند و به فک‌ها ضربه می‌زنند یا نظم و ترتیب دندان‌های مجاور را برهم می زنند.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

لثه ملتهب

سلامت فضای داخلی دهان تنها به دندان ها محدود نمی شود بلکه در این بین لثه ها نیز نقش بسیار مهم و پر رنگی دارند. اگر از دندان عقل نهفته رنج می برند یا هنگامی که دندان عقل با زاویه ای نامتقارن نسبت به سایر دندان ها و به صورت افقی رویش می کند. می تواند باعث تورم لثه شود. این نواحی قرمز رنگ در امتداد خط لثه اغلب در هنگام لمس احساس درد ایجاد می کند و از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مناسب جلوگیری می کنند و در نهایت منجر به ایجاد حفره و پوسیدگی دندان می شوند.


مطالب پیشنهادی :

روش های درمان ریشه دندان‌ کودکان

آشنایی با آسیب یا تروما دندان

تاثیرات تنفس دهانی روی دهان و دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *