بررسی موارد ممنوعه در کشیدن دندان عقل
جراحی و کشیدن دندان عقل عملاً در سال های اخیر برای بزرگسالان به یک عمل ضروری و اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. اما برخلاف باور عمومی در بسیاری از افراد کشیدن دندان عقل همیشه ضروری نیست با این حال، مواردی وجود دارد که دندان عقل نیازی به برداشتن ندارد. در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان موارد ممنوعه در کشیدن دندان عقل را مورد بررسی قرار می دهیم.
- دندان عقل سالم است.
- دندان های عقل به طور کامل رشد کرده اند.
- این دندان های آسیاب به درستی و در راستای دندان های مقابل قرار می گیرد، بدون اینکه بر ترتیب دندان های شما تأثیر بگذارد.
- به راحتی با مسواک زدن و هنگام استفاده از نخ دندان می توان به آنها دسترسی پیدا کرد.
دندان عقل نهفته
در دندان های عقل در اغلب موارد حین بیرون زدن از لثه به سوی پهلو رشد می کنند و حتی در اکثر موارد درون لثه محبوس می شوند که به آنها دندان نهفته اطلاق می گردد. دندان نهفته می تواند مشکلات متعددی ایجاد کرده و باعث عفونت یا بروز عوارض بیشتر شود. عفونت های ناشی از دندان های نهفته در اغلب موارد باعث می شود تا شما نیاز به جراحی و کشیدن دندان عقل داشته باشید. به عنوان مثال، اگر دچار عفونت سینوسی می شوید یا کیست های پر از مایع در استخوان فک و بافت نرم لثه ایجاد می شود شما باید در اسرع وقت نسبت به جراحی دندان های عقل نهفته خود اقدام نمایید. دندان عقل معمولا در سنین ۱۶ تا ۲۵ سالگی ظاهر می شوند که حالت نهفته آن عوارض جانبی خاصی را به دنبال دارد.
- درد در فک
- تورم در فک
- لثه های ملتهب و تحریک شده
- خونریزی لثه
- نفس بدبو
- آسیب به سازه های اطراف
- از دست دادن لثه یا تحلیل استخوان فک
شما می توانید سلول های بنیادی را از دندان عقل خارج کنید.
دندان عقل حاوی بسیاری از سلول های بنیادی ارزشمند است که پس از کشیدن آنها می توان آنها را در بانک دخیره اطلاعات ژنتیکی ذخیره کرد. اگر در آینده دچار بیماری یا آسیب شدید سلولی مانند انواع سرطان های لنفاوی، مغز استخوان و… شوید، سلولهای بنیادی داخل دندان عقل میتوانند در درمانهای این بیماری ها بسیار موثر باشد.
صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان
وقتی دندان عقل مشکل ساز است
در بیشتر موارد، به خاطر عوارض مختلف و مشکلات به وجود آمده دندان عقل باید برداشته شود، زیرا این دندان بر روی سلامت بقیه دندانها تأثیر میگذارد. این دندان ها غالبا فضایی برای رشد ندارند ولی در عوض می توانند در زوایای مختلف بر روی فک حتی به صورت افقی رشد کنند. مشکلات رایج در رشد دندان عقل عبارتند از:
- پنهان ماندن دندان عقل در لثه، در نهایت به دام افتادن یا نهفته شدن آن در قسمت فک که منجر به عفونت یا آبسه می شود که در نهایت به ریشه های دندان های دیگر آسیب می رساند و تکیه گاه استخوانی را فرسایش می دهد.
- شکافتن لثه توسط دندان عقل اما به سختی می توان آن را مشاهده و تمیز کرد به طوری که آن را به کانون باکتری هایی تبدیل می کند که باعث بیماری لثه و عفونت دهان می شود.
- به طور کامل رویش می کند، اما با رشد زاویه دار، دندان های مجاور را تحت تاثیر قرار می دهد، که باعث شلوغی و آسیب به دندان های سالم اطراف می شود.
مطالب پیشنهادی :
تاثیرات تنفس دهانی روی دهان و دندان