مراحل روکش کردن دندان

آشنایی با مراحل روکش کردن دندان

در این مقاله از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان مراحل روکش کردن دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. مراحل روکش کردن دندان به این صورت است:

  • دندانپزشک دهانتان را معاینه می کند. و عکس پرتوی ایکس از دندان مورد نظر می گیرد. تا وضعیت پوسیدگی داخل دندان و وضعیت ریشه ‌های آن مشخص شود.
  • سپس دندان باید آماده سازی شود در فرآیند آماده سازی، دندان تراشیده می شود تا فضای کافی برای اضافه شدن روکش ایجاد شود.
  • از دندان قالب گیری میشود. سپس برای ساخت ترمیم قالب به آزمایشگاه فرستاده می شود.
  • پس از آماده شدن روکش، دندانپزشک روکش را روی دندانتان گذاشته و آن را امتحان و در صورت نیاز، تنظیم می‌کند.
  • اگر مشکلی وجود نداشته باشد روکش به دندان متصل می شود.

نحوه اتصال به دندان

نوع اتصال روکش به دندان در مورد روکش موقتی و دائمی اندکی تفاوت دارد. روکش دندان موقتی تنها تا زمانی باید روی دندان بماند که روکش دندان دائمی آماده شود برای چسباندن روکش دائمی از چسبی استفاده می شود که پیوند شیمیایی با مینای دندان برقرار می کند و قابل جدا شدن نیست. اما چسبی که برای روکش موقتی استفاده می شود ضعیف تر است و به راحتی می‌توان آن را جدا کرد.

درد و حساسیت دندان پس از روکش دندان

گاهی اوقات ممکن است پس از روکش کردن دندان، درد یا حساسیت دندان داشته باشید. معمولاً درد یا حساسیت دندان پس از روکش کردن موقتی است. و مشکل جدی محسوب نمی شود. ممکن است روکش دندان زیادی بلند بوده و به دندان مقابل فشار می‌آورد. در نتیجه دندان درد می گیرد. در این صورت تنها کافیست مجدداً به دندانپزشک مراجعه کنید تا روکش تنظیم شود.

اما در برخی موارد علت آن مشکلات جدی تری است. مثلا ممکن است دندان در هنگام تراشیدن و یا از قبل، دچار عفونت بوده یا عصبهای آن آسیب دیده باشند در این صورت باید روکش برداشته شده و دندان تحت درمان قرار بگیرد. اگر پس از روکش کردن درد یا حساسیت دندان دارید. با دندانپزشک صحبت کنید تا این وضعیت بررسی شود.

به صرفه ترین نوع روکش دندان

هزینه ی روکش دندان بستگی به نوع و جنس روکش و هزینه ی لابراتوار دارد. هر چقدر از کیفیت بالاتری استفاده شود هزینه ی آن نیز بیشتر است. معمولا ارزانترین نوع روکش دندان، روکش سرامیکی فلزی (پرسلن باند شده به فلز) است که این مدل نیز بر اساس آلیاژ به کار رفته در ساخت، قیمت های متفاوتی دارد. اما به طور کلی بر اساس آلیاژ مرسوم در لابراتوارها این نوع روکش به صرفه تر است.

کاربرد انواع روکش دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

بهترین نوع روکش

پاسخ صریحی به این سوال نمی توان داد چرا که این بستگی به شرایط شما دارد. مثلاً برای دندان های جلویی که کاملاً در معرض دید قرار دادند و از طرفی فشار کمتری بر آنها وارد می‌شود، روکش تمام سرامیکی از نظر زیبایی شایسته است و برای دندان‌های عقبی که در معرض دید نیستند و از طرفی تحمل فشار در آنها مهم است، روکش سرامیکی فلزی بهتر است.

با این حال با توجه به وضعیت دندان هایتان ممکن است این قانون همیشه صدق نکند. مثلاً اگر دندان هایتان کج و نامرتب هستند ممکن است برخی از دندان های جلویی تحت فشار زیادی قرار داشته باشند و روکش سرامیکی فلزی برای آنها مناسب تر باشد یا اگر به رنگ طلایی علاقه مند هستید و هزینه بیشتر روکش دندان برای تان مهم نیست.

این درمان مناسب چه افرادی نیست؟

روکش کردن دندان روشی برای ترمیم و محافظت از دندان هایی است که آسیب دار و ممکن است تحت فشار فک ترک بردارند یا بشکنند. اما همیشه با روکش کردن نمی توان مشکل را حل کرد. اگر ترک دندان عمیق باشد. و به ریشه رسیده باشد کاری برای آن نمی توان انجام داد دندان هایی که ریشه های آنها تحلیل و یا آسیب دیده اند. غالبا با روکش کردن قابل ترمیم نیستند. در مواردی که پالپ دندان که بخش مرکزی دندان است دچار عفونت باشد نمی‌توان دندان را روکش کرد بلکه ابتدا باید عصب کشی انجام شود.

در هر صورت برای این که بدانید روکش دندان برای دندان شما مناسب است یا نه باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

زمان نیاز به انجام روکش دندان

دلیل اصلی استفاده از روکش دندان، از دست دادن یا ضعیف شدن نسوج تاجی دندان است. این اتفاق به سه دلیل :

  • پوسیدگی
  • شکستگی تاج
  • سایش بیش از حد سطوح مختلف دندانی

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

وقتی پوسیدگی دندان اتفاق می‌افتد باید سریعا برای ترمیم آن اقدام شود. اگر پوسیدگی در مراحل اولیه باشد و سطح کوچکی از دندان را شامل شود به مراتب درمان آن ساده‌تر خواهد بود. اما پوسیدگی‌های وسیع علاوه بر تضعیف نسوج تاجی دندان منجر به درگیری عروق و اعصاب پالپ دندانی می‌شوند. که در نتیجه دندان نیاز به درمان ریشه یا عصب کشی دندان پیدا می‌کند.

روکش کردن دندان تاثیر به سزایی در زیبایی صورت دارد بخصوص که روکش دندان جلو برای زیبایی صورت ضروری است. رنگ روکش دندان را به سلیقه پزشک متخصص خود بگذارید. روکش دندان بعد از عصب کشی انجام میشود.

بهترین روش برای ترمیم و زیبایی دندان ها : باندینگ، لمینت یا روکش؟

اگر قصد دارید دندان هایتان را زیباتر کنید. و یا مشکلاتی مثل لب پر شدگی، ترک خوردگی، فاصله بین دندانها، کوتاهی یا باریک بودن دندانها و یا کجی جزئی آنها را اصلاح کنید. ممکن است یکی از روشهای باندینگ، روکش دندان و یا لمینت دندان به شما پیشنهاد شود.

دندانپزشک پس از بررسی دندانها، آنچه که واقعاً متناسب با شرایط شماست برای درمان پیشنهاد می‌کند. باندینگ در شرایطی استفاده می‌شود که تغییرات جزئی در دندان نیاز باشد. اما در مواردی که تغییرات مورد نیازشدیدتر است. باندینگ نمی تواند نیازهای دندان شما را برآورده کند. بنابراین لمینت دندان پیشنهاد می شود. اما در برخی موارد دندان آسیب دیده و ساختار آن ضعیف است. و نیاز به پشتیبانی بیشتری دارد، مثلاً ممکن است دارای ترک باشد. همچنین گاهی اوقات تغییراتی که نیاز داریم شدیدتر از چیزی است که با لمینت بتوان به وجود آورد. در چنین شرایطی روکش‌دندان توصیه می شود.

می توانید روکش دندان طلا بگذارید که بسیار بادوام و مقاوم است.

 


مطالب پیشنهادی :

آشنایی با لمینت خیلی نازک دندان

عوارض مکیدن پستانک

درمان علل التهاب لثه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *