مراحل درمان ریشه دندان

بررسی مراحل درمان ریشه دندان یا عصب کشی

در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان به بررسی مراحل درمان ریشه دندان می پردازیم. زمانی که عفونت به پالپ و ریشه دندان می رسد نیاز به درمان آن است. فرایند درمان طی ۴ مرحله انجام می شود که توسط دندانپزشک متخصص باید صورت بگیرد. با توجه به نوع دندان و نوع عفونت مراحل درمان ریشه یا همان عصب کشی در یک تا سه جلسه به اتمام می رسد.

مرحله اول : بررسی وضعیت و معاینه های لازم

در این مرحله در گام اول برای بررسی وضعیت، معاینه های لازم توسط دندانپزشک صورت می گیرد و عکس رادیولوژی مخصوص از دندان می گیرند. پس از تشخیص نیاز به درمان ریشه، پزشک از داروی بی حسی موضعی برای عدم احساس درد در بیمار استفاده می کند. بعد از بی حس شدن دندان پوسیدگی های موجود در روی سطح و اطراف دندان با استفاده از ابزارهای مخصوص برداشته شده و عاج دندان برای دسترسی به پالپ باز می گردد.

مرحله دوم : پاکسازی ساقه پالپ و کانال های ریشه

در مرحله دوم و پس از دسترسی به پالپ باید تمام عفونت های این بخش برداشته شوند. در این مرحله ساقه پالپ و کانال های ریشه خالی و تمیز می شوند و قبل از پر کردن دائم به خوبی پاک و خشک می گردند. سپس دارویی مخصوص به منظور تمیز کردن و خالی کردن دندان از عفونت ها داخل کانال یا همان پالپ دندان ریخته می شود که ممکن است دندان بیمار برای خارج شدن مایعات و ترشحات احتمالی تا چند روز باز بماند.

مرحله سوم : تخلیه کانال پالپ دندان

اگر کانال پالپ دندان به طور موقت پر شده باشد باید مواد آن خالی شده تا بتوان به ناحیه داخلی دندان دسترسی داشت. در مرحله سوم مواد مخصوص دندانپزشکی برای حفاظت کانال های ریشه در برابر بزاق و نفوذ مواد خارجی مانند غذاها درون پالپ ریخته می شود.

در صورتی که ریشه دچار عفونت زیادی شده باشد، باید آن را حذف نمود. این فرایند را که عصب کشی نیز می نامند به این صورت انجام می شود که تمام عصب ها یا همان ریشه دندان قطع شده و به جای آن مواد مخصوص پر می کنند.

مرحله چهارم : ترمیم دندان

در مرحله آخر ترمیم دندان انجام می شود. از آنجایی که دندان بخاطر پوسیدگی های زیاد دچار ضعف در استحکام خود می باشد، برای حفاظت از آن در برابر آسیب های آتی و بازگشت آن به عملکرد طبیعی، فرآیند ترمیم صورت می پذیرد. معمولا برای ترمیم از روکش دندان استفاده می کنند که باعث طبیعی به نظر رسیدن دندان نیز می شود.

این روکش از جنس های مختلف است که بیشتر از ترکیب پرسلاین و فلز استفاده می شود و آن را رنگ سفید مانند رنگ سایر دندان ها می زنند. پس از اتمام روکش گذاری فرایند درمان ریشه یا همان عصب کشی به اتمام می رسد. ممکن است بیمار در روزهای ابتدایی بعد از این عمل احساس درد داشته باشد که می تواند طبق نظر پزشک از داروهای مسکن و همچنین آنتی بیوتیک استفاده کند.

درمان ریشه دندان یا عصب کشی | بهترین دندانپزشک اصفهان

tooth anatomy on blue background.

درمان ریشه دندان یا عصب کشی درد دارد؟

یکی از مسائلی که همیشه در زمان عصب کشی مطرح می شود میزان درد این عمل است. بسیاری از افراد معتقدند که فرایند عصب کشی درد بسیار و غیر قابل تحملی دارد. اما اینطور نیست، زیرا از مواد بی حسی موضعی استفاده می شود. ممکن است درد درمان ریشه دندان از سایر درمان های مربوط به دندان و لثه کمی بیشتر باشد ولی قابل تحمل می باشد. علت درد نیز انجام عملیات بر روی ریشه و اعصاب داخلی است که بسیار حساس می باشند.

افرادی که بعد از عصب کشی درد زیادی احساس کنند می توانند با تجویز پزشک از داروهای مسکن مانند ایبوپروفن یا پاراستامول برای کاهش درد خود استفاده کنند. به طور کلی درد عصب کشی مانند درد پر کردن معمولی دندان است و اگر فرایند درمان ریشه به درستی و توسط پزشکی حاذق و ماهر انجام شود، عوارض جانبی و دردهای بعدی آن بسیار کاهش می یابد.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

درمان ریشه دندان برای کودکان و زنان باردار چگونه است؟

عصب کشی دندان شیری امری رایج نمی باشد اما در صورت نیاز پزشک می تواند درمان ریشه این دندان را در کودکان انجام دهد. وجود دندان سالم برای صرف غذا و درست صحبت کردن کودکان بسیار لازم و ضروری است. از این رو درمان ریشه نیز برای کودکان می تواند صورت پذیرد تا آنها نیز از دندان های سالم برخوردار باشند.

زنان باردار نیز می توانند عمل عصب کشی انجام دهند. اگر شما باردار هستید و دندان شما دچار عفونت شدند، بهتر است هرچه سریعتر به پزشک مراجعه نموده و مشکل آن را برطرف کنید. فقط بهتر است قبل از عمل درمان ریشه دندان از وضعیت خود به دندانپزشک اطلاعات لازم را بدهید. بعضی افراد معتقدند مواد بی حسی یا موادی که برای پر کردن کانال پالپ دندان استفاده می شوند برای جنین مضر هستند اما این باور اشتباه است. این مواد هیچگونه مشکلی برای مادر و جنین به وجود نخواهند آورد و کاملا بدون عوارض محسوب می شوند.

 


مطالب پیشنهادی :

آشنایی با ​عکس CBCT دندان برای ایمپلنت

اقدامات پس از جراحی لیفت لثه

علائم و انواع تحلیل لثه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *