بررسی عوامل موثر بر طول عمر دندان عصب کشی شده
در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان عوامل موثر بر طول عمر دندان عصب کشی شده را مورد بررسی قرار می دهیم. در برخی موارد با وجود موفقیت آمیز بودن درمان ریشه، عواملی روی طول دوره درمان و طول عمر دندان تاثیرگذار است. از مهم ترین عوامل موثر در موفقیت دندان عصب کشی شده می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- در طی درمان اولیه، ریشه ای در درون دندان وجود ندارد. در صورتی که ریشه ها از دست بروند، می توان باکتری ها را نیز از بین برد. اما با این حال امکان تکثیر و ایجاد عفونت جدید وجود دارد.
- در صورتی که در طی درمان بزاق وارد دندان شود، دندان آلوده شده و عفونت جدیدی ایجاد می شود.
- اگر تاج دائمی به درستی در محل خود قرار نگیرد، دندان در برابر باکتری ها و سایر عوامل آلوده کننده آسیب پذیر میشود.
- اگر به صورت و یا دندان ضربه ای وارد شود، امکان آسیب رسیدن به تاج دندان و وارد شدن باکتری ها به درون آن وجود دارد.
- پس از انجام عصب کشی، دندان برای گذاشتن تاج آماده می شود. در صورتی که تاج به موقع روی دندان قرار نگیرد، دندان در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
روش های افزایش ماندگاری دندان عصب کشی شده
عوامل و فاکتورهای گوناگونی روی افزایش طول عمر دندان عصب کشی شده تاثیر دارد. از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
دندانپزشک حتما باید ترمیم دائمی دندان شما را انجام دهد
یعنی سلامت دندان بعد از تمیز شدن ریشه ها از کلیه باکتری ها و بقایای مواد پرکننده و نصب تاج به دست می آید. پس از این موضوع اطمینان حاصل کنید.
همیشه باید بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید
یعنی حداقل ۳ بار در روز باید از نخ دندان استفاده کرده و مسواک بزنید. (به ویژه بعد از غذا و پیش از خواب)
بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند دندان عصب کشی شده تا ابد ایمن باقی می ماند
در صورتی که امکان ایجاد حفره در آن وجود دارد. از آن جایی که در دندان عصبی وجود ندارد، در زمان بروز این مشکل هیچ دردی را احساس نخواهید کرد. به همین دلیل حتما باید بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کرده و به صورت منظم به دندانپزشکی مراجعه کنید.
در صورت آبسه و یا شکستگی دندان شما احساس درد خواهید داشت
همین مسئله نشان دهنده وجود مشکلی در دندان شما می باشد. پس در صورت برخورد با چنین مشکلی به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید.
عوامل تاثیرگذار در خرابی دندان های عصب کشی شده
جالب است بدانید که تنها امکان خراب شدن ۵ درصد از دندان های عصب کشی شده وجود دارد. در اغلب موارد، درمان عصب کشی با موفقیت انجام شده و خرابی در کار نیست. دقت داشته باشید که بعضی از دندان ها دارای چند ریشه می باشند که تنها یکی از آنها آلوده است. در صورتی که ریشه های باقی مانده در طی زمان آلوده شوند، به عصب کشی مجدد احتیاج پیدا خواهید کرد. به صورت کلی عوامل و فاکتورهای مختلفی روی خرابی دندان عصب کشی تاثیر دارد که مهم ترین آنها شامل موارد زیر است:
- یکی از مهم ترین دلایل خرابی دندان عصب کشی شده، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. متاسفانه عادات اشتباه بهداشت دهان و دندان معمولا در کودکان و نوجوانان مشاهده می شود.
- همانطور که اشاره شد، برخی از دندان ها بیش از یک ریشه دارند. در صورتی که یکی از ریشه های آن دچار عفونت شده و قابل شناسایی نباشد، باید هر چه زودتر برای درمان آن اقدام کنید. بی توجهی به این مسئله می تواند باعث از بین رفتن دندان درمان شده شما شود.
- دقت داشته باشید که با گذشت زمان، دندان های شما ضعیف شده و باکتری ها به درون آن نفوذ پیدا می کنند. البته این مورد به ندرت رخ می دهد. با این حال باید این مسئله را در نظر داشته باشید.
هیچ روش دندانپزشکی و یا پزشکی نمی تواند طول عمر دندان شما را به صورت ۱۰۰ درصد تضمین کند. ولی اگر به خوبی از دندان درمان شده خود مراقبت کنید، احتمال موفقیت افزایش می یابد.
صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان
عوارض و مشکلات خرابی دندان عصب کشی شده
دقت داشته باشید که خراب شدن دندان عصب کشی شده، باعث ایجاد عفونت جدید می شود. به همین دلیل در صورت بروز این مشکل بلافاصله برای درمان آن باید اقدام کنید. در اغلب موارد، کانال ریشه خراب باید به صورت کامل از بین برود. این فرآیند شامل برداشتن تاج، بیرون آوردن مواد پر کننده داخل دندان و تمیز کردن دوباره آن قبل از قرار دادن تاج جدید می شود.
البته در بعضی مواقع نیاز به انجام عمل اپیکواکتومی می باشد. در طی این روش دندان را از ریشه تحت درمان قرار می دهند. این روش درمانی معمولا برای کمک به حفظ دندان توصیه می شود که بیشتر اوقات درمان مجدد موفقیت آمیز بوده و دندان برای همیشه سالم باقی می ماند.