علائم و عوارض تروما در کودکان و بزرگسالان

بررسی علائم و عوارض تروما در کودکان و بزرگسالان

در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان علائم و عوارض تروما در کودکان و بزرگسالان را مورد بررسی قرار می دهیم.

علائم نشان دهنده ترومای دندان

علائم بسیار مشخصی برای نشان داده شدن تروما دندان وجود دارند. این علائم ممکن است به مرور زمان باعث کاهش سلامت دهان و دندان شوند. پس بهتر است درمان آنها به سرعت انجام شود.  به طور کلی پس از وارد شدن تروما به دندان، آسیب دیدگی در دندان به چند شکل ممکن است دیده شود:

  • در برخی افراد تروما دندان به صورت تیرگی ظاهر می شود.
  • در برخی دیگر به صورت خون مردگی در زیر لثه ممکن است مشاهده شود.
  • در برخی دیگر از افراد نیز ممکن است ترومای دندانی باعث خون آلود شدن خود دندان شود.

حال تصور کنید فردی دچار ترومای دندان شده است. در این حالت شاید دردی احساس نکند. پس می توان درد را از علائم قابل چشم پوشی در تروما محسوب کرد. اما ممکن است در برخی تروماها درد بسیار شدید باشد که مشاهده دیگر علایم نیاز هم نباشد. هم در کودکان و هم در بزرگسالان، تروما دندان با علائم تقریباً مشابهی دیده می شود. همانگونه که آسیب های مختلف وارده به دندان که شامل کج شدگی و افتادگی و شکستگی می شود، می توان تشخیص تروما را با همان آسیب ها نیز به ثبت رساند.

عوارض و خطرات تروما در کودکان

تروما در کودکان معمولا با شکایت از درد همراه است. کودکان دندان های بسیار حساسی دارند و معمولاً دندان های شیری مقاومت کمتری نسبت به دندانهای دائمی دارند. در این دندان ها ممکن است تروما باعث جابجایی ریشه و کج شدن آن شود. پس ممکن است در ادامه، دندان دائمی و در آمدن آن با مشکل مواجه شود. از دیگر عوارض تروما می توان به بدخواب شدن کودک و همچنین ناله های ممتد در کودکان زیر سه سال اشاره کرد. البته این عوارض ممکن است در کودکان نسبت به نوع دندان و همچنین سن وی و ضربه وارد شده متفاوت باشد.

تشخیص علل و علائم برفک دهانی | بهترین دندانپزشک اصفهان

می توان عوارض تروما دندان در کودکان را با پیشگیری و درمان مناسب، به حداقل رساند. اما قصه آنجایی سخت می شود که بتوان کودکان را برای مراجعه به دندانپزشک راضی کرد. سعی کنید اگر کودک شما در سنی است که می تواند حرف های شما را بفهمد، با اهدای جایزه و یا صحبت های کودکانه، وی را قانع کنید که به سرعت به دندانپزشک مراجعه کند.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

عوارض و خطرات تروما دندان در بزرگسالان

تروما در بزرگسالان عوارض متنوعی می تواند داشته باشد. دندانی که دچار تروما شده است در بزرگسالان دائمی است و جایگزین کردن آن بدون اعمال جراحی و موارد مختلف مثل ایمپلنت غیر ممکن است. البته ممکن است دندان تروما دیده دچار لق شدگی یا شکستگی شده باشد. در این موارد می توان به صورت کاملاً ساده ولی دقیق، آسیب وارد شده را درمان کرد. عوارض تروما در بزرگسالان همانند عوارض تروما دندان در کودکان مشاهده می شود. البته کمی اختلاف بین این دو وجود دارد.

تروما در بزرگسالان هم با درد همراه است؛ ولی معمولاً افراد بزرگسال می توانند تصمیم بگیرند که به دندانپزشک مراجعه کنند و خودشان این کار را انجام خواهند داد. از طرفی تروما دندان در بزرگسالان ممکن است باعث ایجاد عفونت های مختلف و همچنین بیماریهای غیر قابل پیش بینی شود. معمولاً بزرگسالان سلامت دهان و دندان کمتری نسبت به کودکان دارند؛ زیرا در طی سالیان سال استفاده از دندان ها، آسیب های مختلفی به آن وارد شده است و ممکن است رعایت سلامت دهان و دندان در بزرگسالان کمتر دیده شود. این باعث می شود ترومای دندان عوارض شدیدتری در بزرگسالان ایجاد کند.


مطالب پیشنهادی :

تاثیر اختلالات خوردن روی دندان ها

روش های درمان ریشه دندان‌ کودکان

آشنایی با آسیب یا تروما دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *