دلایل ترس از عصب کشی دندان
در ادامه این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان علل ترس از عصب کشی دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
عصب کشی دندان چیست؟
عصب کشی یکی از روشهای درمان ریشه دندان است. زمانی که پوسیدگی دندان شدید شود، علاوه بر تاج دندان، بخشهایی از ریشه دندان نیز درگیر پوسیدگی خواهند شد. پوسیدگی به مرور زمان از تاج دندان به بخشهای عمیق کانال دندان رسیده و ریشه دندان را درگیر میکند. در نهایت ممکن است کار به جایی برسد که شما درد زیادی را هنگام غذا خوردن یا حتی قورت دادن بزاق دهان احساس کنید. حساسیت شدید به سرما یا گرما یکی دیگر از نشانههایی است که به شما نشان میدهد نیاز به عصب کشی دارید.
مراحل عصب کشی دندان
فرآیند عصب کشی دندان باید با دقت بالایی انجام شود. به همین دلیل تنها، متخصصین اندودنتیست فرآیند عصب کشی دندان را برای بیمار انجام میدهند.
- قبل از عصب کشی، باید با کمک اشعه ایکس از دندانهای شما تصویربرداری شود.
- برای انجام عصب کشی ابتدا با کمک مته مخصوص دندانپزشکی، کانال دندان سوراخ میشود. گاهی اوقات پوسیدگی بیش از حد باعث خالی شدن کانال دندان خواهد شد و نیازی به استفاده از مته یا دریل نخواهد بود. توجه داشته باشید که اگر به پوسیدگی دندان بی اعتنا باشید، به مرور ساختار داخلی دندان شما پوک میشود و ممکن است تاج دندان شکسته شود.
- دندانپزشک بعد از ایجاد سوراخ یا حفره در کانال دندان، پوسیدگیهای داخل کانال یا نزدیک ریشه دندان را خارج میکند.
- در مرحله بعد، دندانپزشک باید پالپ یا ریشه دندان را خارج کند.
- بعد از خارج کردن ریشه دندان، درون کانال دندان تمیز شده و شستشو داده میشود و در نهایت با یک ماده پرکننده، پر میشود.
دلایل ترس از عصب کشی دندان
قبل از اینکه راهکارهای ترس از عصب کشی دندان را بیان کنیم، ابتدا باید درباره دلایل ترس از عصب کشی دندان صحبت کنیم. تا زمانی که شما دلیل یک مشکل را ندانید، نمیتوانید برای حل آن اقدام کنید. مهمترین دلایل ترس از عصب کشی دندان، شامل موارد زیر هستند:
ترس از درد
اکثر افراد به علت ترس از درد عصب کشی دندان، به دندانپزشکی مراجعه نمیکنند. این در حالی است که هیچکدام از آنها تاکنون عصب کشی دندان را تجربه نکردهاند و فقط درباره درد عصب کشی از اطرافیان خود شنیدهاند. این موضوع نشان میدهد که مسائل روانی تاثیر بسیار زیادی بر ایجاد ترس از یک مسئله خاص خواهد داشت.
درست است که فرآیند عصب کشی دندان با درد همراه است، ولی میزان درد عصب کشی به گونهای نیست که شما نتوانید تحمل کنید. علاوه بر این، دندانپزشکان از داروی بی حسی استفاده میکنند و این موضوع باعث میشود که شما اصلا دردی احساس نکنید یا درد کمتری احساس کنید.
ترس از صدا
یکی دیگر از دلایل ترس از عصب کشی دندان، ترس از صدای تجهیزات و دستگاههای دندانپزشکی است. هنگام عصب کشی، دندانپزشک برای ایجاد حفره در کانال دندان، از دستگاههایی مثل مته یا دریل دنداپزشکی استفاده میکند. این دستگاهها صدای بلندی دارند و ممکن است برای بعضی افراد ترسناک باشند.
اینگونه افراد اغلب تصور میکنند که دستگاههایی مثل مته، لثه یا دهان آنها را سوراخ خواهند کرد. افرادی که از سر و صدای تجهیزات و دستگاههای دندانپزشکی میترسند، باید بدانند که این دستگاهها هیچ آسیبی به شخص وارد نمیکنند و متناسب با استانداردهای دندانپزشکی تهیه شدهاند.
صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان
مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :
دلایل پشیمانی پس از کامپوزیت دندان