علائم از بین رفتن مینای دندان

مینای دندان سخت ترین ماده در بدن انسان است که روی دندانها را پوشانده و از آنها در مقابل آسیب ها و پوسیدگی دندان محافظت می کند. معمولا به مرور زمان به واسطه عادات غذایی و بهداشتی نامناسب این لایه محافظ دندان از بین می رود. دلایل از بین رفتن مینای دندان بیشتر اسیدی شدن محیط دهان و همچنین فشارهایی است که به آن وارد می شود (مانند دندان قروچه). در اینجا به عوارض و علائم فرسایش مینا و روشهای درمان آن می پردازیم.
اکنون که متوجه اهمیت مینای دندان شده اید، باید علائمی را بشناسید که نشان می دهند مینای دندانتان سالم است یا خیر. همچنین در اینجا با عوارض فرسایش دندان آشنا می شوید. علائم از بین رفتن مینای دندان به صورت زیر است:

علائم حل شدن مینای دندان
– حساسیت دندان
– زرد شدن و تغییر رنگ دندان
– ترک خوردن یا لب پر شدن
– ایجاد لکه های براق یا شفاف در دندان

عوارض سایش و از بین رفتن مینای دندان
حساسیت دندان
شایعترین عارضه آسیب دیدگی مینای دندان حساس شدن دندانهاست. به خاطر کاهش لایه محافظ، دندانها نسبت به گرما و سرما (مثلا هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن یا قرار گرفتن خط لثه در معرض هوا) حساس می شوند.

زرد شدن دندانها
با فرسایش مینا ، دندانها به رنگ زرد دیده می شوند. در واقع در این حالت لایه مینا به قدری نازک شده است که لایه عاج (دنتین) که در زیر آن قرار دارد و زرد رنگ است، دیده می شود.

نامساوی بودن لبه های دندان
هنگامی که مینا حل می شود، لبه های دندان زبر و ناصاف می شوند. این وضعیت معمولا منجر به لب پریدگی و ترک خوردگی دندانها می شود.
ایجاد لکه های براق روی دندانها
لکه های صاف و براق در دندانها نشان دهنده فرسایش و از دست رفتن مواد معدنی هستند.

افزایش احتمال پوسیدگی دندانها
هنگامی که لایه محافظ پوشاننده دندان را از دست می دهید، طبیعی است که دندانهایتان در معرض پوسیدگی قرار می گیرند.

ترک خوردگی و شکستگی دندانها
با ضعیف شدن لایه مینا ساختار دندانها تجزیه می شود. در نتیجه ترک و شکستگی در آنها بیشتر اتفاق می افتد.

شفاف شدن دندانها
هر چه لایه مینا نازکتر شود، دندان شفاف تر به نظر می رسد. همچنین ممکن است به خاطر از بین رفتن درخشش طبیعی مینا، دندان کدر دیده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *