روش های مختلف درمان ریشه دندان

بررسی روش های مختلف درمان ریشه دندان

در ادامه این مطلب سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان به آشنایی و مقایسه روش های مختلف درمان ریشه دندان خواهیم پرداخت.

  • جراحی اپیکو
  • عصب کشی یا اندو
  • درمان ریشه مجدد یا ری اندو

عصب دندان همراه با رگ های خونی، در مرکز دندان قرار گرفته است. پوسیدگی عمیق ریشه، ضربه به دندان و یا ایجاد ترک در آن، نیاز به درمان ریشه دندان دارد. احساس درد در حین خوردن غذا یا نوشیدنی های داغ و یا سرد، نشانه وجود مشکل در ریشه دندان است.

نحوه درمان ریشه دندان

در قسمت تاج دندان پوسیدگی و عفونت برداشته شده، طول کانال ­های ریشه مشخص شده، داخل آن توسط ابزار ویژه ای تمیز و خالی شده و در انتها کانال­ها با موادی که ریشه گیاهی دارند و از صمغ گیاهان تهیه شده است، پر شده و پانسمان رو آن قرار داده می شود. تا زمانی که فرآیند درمان کامل نشده و پانسمان روی دندان است، باید غذاهای نرم خورد و در حین مسواک زدن احتیاط نمود تا پانسمان کنده نشود. در طول درمان، با کمک آمپول های بی حسی، بیمار دردی حس نمی­کند.

مطالعه بیشتر : مقایسه ایمپلنت با دندان مصنوعی متحرک

زمان انجام درمان ریشه مجدد

ممکن است درمان ریشه دندان بصورت کامل انجام نشده و عصب ها کاملا تخلیه نشده باشند، و یا در اثر عفونت مواد درونی کانال­ ها، نیاز باشد که مجدد درمان ریشه دندان انجام شود. درمان ریشه مجدد سختر و دشوارتر از عصب کشی می باشد و ممکن است نیاز به جراحی اپیکو باشد.

روش های جلوگیری پوسیدگی دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان | دکتر سید حمید رضویان

چنانچه پوسیدگی دندان وسیع باشد و ۵۰ درصد بافت دندان خارج شود، درمان پست انجام می شود. پست به دو صورت ریختگی و فایبر می باشد. در نوع پست ریختگی، بعد از برداشت قسمت های پوسیده، عصب تخلیه شده و قالب گیری انجام می شود. توسط این قالب در لابراتوار، یک تکه فلزی که ریشه و تاج دندان را پوشش می دهد، ساخته می شود. سپس توسط دندانپزشک این قالب در روی دندان مورد نظر قرار گرفته و بعد از آن روکش روی آن قرار می گیرد. این روش که به post core معروف می­باشد، که برای درمان دندان هایی که دچار آسیب گسترده شده اند موثر می باشد.

دندان هایی که آسیب جزئی داشته باشند، به روش پست فایبر درمان می شوند. این روش در یک جلسه انجام شده و نیاز به قالب گیری و ارسال به لابراتوار نیست. عصب دندان مقدار کمی تخلیه شده و توسط پست فایبر پر می­شود. تاج دندان هم روکش می شود.

بعد از درمان ریشه دندان ممکن است تا چند روز بیمار احساس درد در قسمت دندانی که عصب کشی شده است، داشته باشد. این امر طبیعی است زیرا عصب و عروق از کانال ریشه دندان قطع شده و موجب التهاب و زخم مختصری در اطراف آن و استخوان شده است. برای برطرف شدن درد می­توان با تجویز دندانپزشک معالج، مسکن های رایج مانند ژلوفن و ایبوپروفن مصرف کرد.

فایل روتاری جایگزینی برای درمان با فایل دستی

روش فایل روتاری، متد جدیدی است که جایگزین روش سنتی درمان ریشه دندان بوده و پاک سازی کانال از عصب، دقیقتر انجام شده و زمان درمان کوتاه تر می شود.

دستگاه X Lukitor

این دستگاه متد جدیدی ارائه کرده است که با کمک آن طول الکترونیک عصب ها به طور دقیق تخمین زده شده و تعداد دفعات رادیوگرافی دندان کاهش می یابد.

زمان انجام اپیکوسرجری

اپیکوسرجری یا جراحی ریشه، در مواقعی که عفونت گسترده بوده و از کانال خارج نشود، با یک برش کوچک بر روی لثه، استخوان قسمت انتهایی ریشه و کیست ایجاد شده، برداشته می شود و سپس با مواد مخصوصی پر می شود. درصورت گسترده بودن آسیب دندان و تورم و درد شدید، ممکن است دندانپزشک معالج آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین، و مترونیدازول تجویز کند که باید طبق دستور و سر ساعت مقرر مصرف شود.

در انتها لازم است متذکر شویم که دندان هایی که تحت درمان ریشه دندان قرار می­گیرند، به دلیل اینکه دیگر شرایط دندان طبیعی را ندارند، توصیه اکید می شود که حتما روکش شوند تا از آسیب های مجدد جلوگیری شود.


مطالب پیشنهادی :

مزایا و کارکرد واترپیک

انواع ایمپلنت دندان

نکات مراقبتی پس از جراحی ایمپلنت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *