روش های درمان هیپوپلازی مینای دندان

بررسی روش های درمان هیپوپلازی مینای دندان

در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان روش های درمان هیپوپلازی مینای دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. درمان هیپوپلازی مینای دندان به دو دسته تقسیم می‌ شود. بعضی نقص‌ های کوچک نیاز به درمان فوری ندارند؛ اما نظارت بر روی آن‌ ها ضروری است. در این صورت، معمولا دندانپزشک‌ ها از فلوراید تراپی استفاده می‌ کنند.  در موارد دیگر، برای حساسیت یا ساییدگی و حفره‌ ها از موارد زیر باید کمک گرفت:

پر کردن یا کامپوزیت دندان بر پایه رزین

این نوع درمان بسیار رایج است و نه ‌تنها استحکام خوبی دارد؛ بلکه ظاهر دندان بسیار طبیعی به نظر خواهد رسید و اغلب برای دندان‌ های جلو از آن استفاده می‌ شود.

سیلانت رزین پلانت

این درمان، ممکن است دندان را حساس کند.

پر کردن دندان با آمالگام

پر کردن با ترکیبی از مواد بادوام نقره‌ ای‌ رنگ که به دلیل رنگش، اغلب برای دندان‌ های جلو استفاده نمی‌شود.

روکش کردن دندان

با این روش، دندان به ‌صورت کامل پوشیده می‌ شود.

علل و علائم هیپولازی مینای دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

میکرو ابریژن مینای دندان

با کمک این روش نیز، ظاهر دندان ‌ها بهتر خواهد شد.

سفید کردن تخصصی دندان

اگر دندان شما به‌ قدری ظاهر خود را از دست داد که هیچ ‌یک از روش‌ های یاد شده را نتوان بر روی آن پیاده کرد، کشیدن آن تنها راه باقی مانده محسوب خواهد شد.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

ترنر یا هیپوپلازی دندان به دلیل عفونت

در بسیاری از مواقع، هیپوپلازی از همان زمان کودکی از دندان شیری به دندان اصلی منتقل می‌ شود. این موضوع بدین شکل ایجاد می‌ شود که عفونت از طریق استخوان به جوانه دندان در حال رویش سرایت کرده و مانع از تکمیل یافتن مینای جوان می‌ شود. در بعضی مواقع نیز این بیماری از مینای دندان‌ های متحد سرایت می‌ کند. بدین ترتیب، مینا در معرض ورم التهابی قرار گرفته و بافت دندان آسیب می‌ بیند.

این بافت دانه‌ بندی شکل، بعدا مینای دندان را فرسایش داده و ماده‌ ای سیمانی و متاپلاستیک شده را بر روی سطح دندان حفر می‌ کند. دندان دارای نقص هیپوپلازی، ممکن است انحراف در رویش داشته باشد که این خود باعث مرگ دندان در حال رشد کناری می‌ شود. به همین دلیل نیز توجه به این مسئله از زمان رشد دندان‌ های شیری بسیار حائز اهمیت است و بهتر است از همان ابتدای رویش دندان‌ های شیری، همه‌ چیز تحت نظارت دندان‌ پزشک باشد تا از بروز مشکلات جدی‌ تر جلوگیری شود.

انواع هیپوپلازی

هیپوپلازی دو حالت دارد. در حالت اول ساختمان مینا به ‌صورت ارثی درگیر این موضوع است. در حالت دوم، فقط یک‌ دندان این مشکل را دارد.


مطالب پیشنهادی :

موارد نیاز به تعویض ایمپلنت دندان

اهمیت جرم گیری بعد از کامپوزیت دندان

کاربردهای تصویربرداری CBCT برای ایمپلنت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *