دلایل ایجاد میکرودنشیا

بررسی دلایل ایجاد میکرودنشیا

در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان دلایل ایجاد میکرودنشیا را مورد بررسی قرار می دهیم. انواع مختلفی از میکرودنشیا وجود دارند:

  • تعمیم واقعی
  • تعمیم نسبی
  • موضعی (کانونی)

تعمیم واقعی نادرترین نوع میکرودنشیا است. این در افراد مبتلا به کوتولگی (کوچک بودن غیر طبیعی) هیپوفیز رخ می دهد که منجر به رویش دندان هایی می شود که پیوسته کوچکتر هستند. میکرودنشی تعمیم نسبی در افرادی رخ می دهد که فک های آنها جلو آمده یا نسبتاً بزرگتر است. فک بزرگ باعث می شود که دندان ها کوچک به نظر برسند، حتی اگر کوچک نباشند.

مشخصه ویژه میکرودونشی کانونی یا موضعی وجود یک دندان کوچکتر از حد معمول است. این شایع ترین شکل میکرودنشیا است. این بیماری عمدتاً دندان های فک بالا، و عمدتاً دندان های پیشین لترال فک بالا را تحت تأثیر قرار می دهد. این شرایط همچنین می تواند دندان های عقل یا آسیاب سوم را تحت تأثیر قرار دهد و آنها را کوچک تر از دندان های مولر دیگر نشان دهد. اصلاح آن با روش های مختلفی امکان پذیر است، اما ابتدا اجازه دهید در مورد میکرودونشیا اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

عوامل بروز میکرودنشیا

در موارد نادر، سندرم ژنتیکی علت زمینه ای کوچک بودن دندان ها است. با این حال، اکثر افراد یک مورد متفاوت از میکرودنشیا دارند. در اکثر موارد، کوچک بودن دندان ها ناشی از عوامل محیطی و ارثی است. شرایط مرتبط با میکرودونشیا عبارتند از:

کوتولگی هیپوفیز Pituitary Dwarfism

کوتولگی هیپوفیز یکی از انواع کوتولگی است. این وضعیت اغلب باعث میکرودنشی تعمیم یافته می شود. دندان های افراد مبتلا به کوتولگی هیپوفیز به طور یکنواخت کوچک تر از اندازه متوسط دندان ها به نظر می رسند.

پرتودرمانی یا شیمی درمانی

در صورتی که یک کودک قبل از شش سالگی تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی قرار بگیرد، می تواند رشد دندان های او را تحت تأثیر قرار دهد، در نتیجه دندان ها کوچک تر خواهند شد.

شکاف لب یا کام

در یک نوزاد اگر در دوران بارداری دهان یا لب ها به درستی شکل نگرفته باشند، شکاف لب یا کام وجود خواهد داشت. یک نوزاد ممکن است شکاف لب، شکاف کام یا هر دو را داشته باشد. بسیاری از کودکان دچار ناهنجاری های دندانی در ناحیه شکاف می شوند. معمولاً بروز میکرودونشیا در ناحیه شکاف شایع است.

مراحل روکش کردن دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

سندرم داون Down Syndrome

بسیاری از محققان اشاره می کنند که ناهنجاری های دندانی در کودکان مبتلا به سندرم داون شایع هستند. در افراد مبتلا به سندرم داون، دیدن یک لبخند با دندان های میخی شکل یا دندان های کوچک متداول است.

کم خونی فانکونی Fanconi Anemia

اگر فردی به کم خونی فانکونی مبتلا باشد، مغز استخوان او خون کافی تولید نمی کند که منجر به خستگی می شود. این افراد ممکن است دارای ناهنجاری های فیزیکی مانند اختلال در عملکرد دندان ها باشند که منجر به کوچک شدن دندان ها می شود.

دیسپلازی اکتودرمال Ectodermal Dysplasias

این گروه از شرایط ژنتیکی، شکل گیری مو، ناخن، پوست، و گاهی اوقات دندان ها را تحت تأثیر قرار می دهد. فرد مبتلا به این بیماری ممکن است دندان های کوچک تری داشته باشد که معمولاً مخروطی شکل هستند. بعلاوه، برخی از دندان های آنها ممکن است وجود نداشته باشند.

سندرم ویلیام William’s Syndrome

سندرم ویلیام یک بیماری ژنتیکی نادر است. این وضعیت، رشد مشخصه های صورت را تحت تأثیر قرار می دهد. این می تواند منجر به بروز ویژگی هایی مانند دهان گشاد و دندان هایی با فاصله زیاد شود. این وضعیت همچنین می تواند باعث ایجاد ناهنجاری های دیگری مانند اختلالات یادگیری و مشکلات قلبی و خونی شود.

سندرم روتموند تامپسون Rothmund-Thompson Syndrome

این وضعیت به صورت قرمزی روی صورت نوزاد ظاهر می شود، و سپس به نواحی دیگر سرایت می کند. این شرایط می تواند باعث نازک شدن پوست، رشد کند و کم پشت شدن موها شود. سندرم روتموند تامپسون همچنین می تواند منجر به بروز ناهنجاری های اسکلتی و ناهنجاری های دندانی شود.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

سندرم هالرمن استریف Hallerman-Streiff Syndrome

این سندرم تحت عنوان سندرم چشم- فک پایین- صورت نیز شناخته می شود. این سندرم باعث بروز ناهنجاری های صورت و جمجمه می شود. افراد مبتلا به این سندرم اغلب دارای فک پایین کوچک و سر کوتاه و پهن هستند. همچنین اغلب دندان های آنها کوچک هستند.

سندرم دهان- صورت- دیجیتال Oral-Facial-Digital Syndrome

این سندرم یک اختلال ژنتیکی است که تحت عنوان Sugarman نیز شناخته می شود. این سندرم می تواند باعث بدشکلی دهان شود، منجر به کوچک شدن دندان ها شود.

سایر شرایط ژنتیکی باعث کوچک شدن دندان ها
  • سندرم گورلین چادری ماس Gorlin-Chaudry-Moss syndrome
  • ناشنوایی مادرزادی با LAMM

افراد بزرگسالی که دندان های کوچکی دارند، ممکن است به سندرم های دیگری مانند هیپودنشیا مبتلا باشند که مشخصه بارز آن داشتن دندان های کمتر از حد طبیعی است.

 


مطالب پیشنهادی :

معایب و مزایا اسنپ آن اسمایل

عوامل ایجاد زردی یا لکه در روکش دندان

نکاتی برای قبل و بعد از جراحی لیفت سینوس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *