درمان ریشه دندان

درمان ریشه دندان

اگر پوسیدگی دندان در ابتدا درمان نشود این پوسیدگی ها از مینا رد می شوند و به عاج می رسند و به فضای پالپ اثر می گذارند. با داخل شدن میکروب ها به پالپ دندان، در آنجا التهاب ایجاد می شود و رفته رفته حجم پالپ بیشتر می گردد.

پالپ دندان یک فضای بسته است که التهابش باعث فشار داخلی زیاد می شود.
این بیشتر شدن فشار، به پایانه های عصب دندان فشار می آورد و باعث درد دندان می گردد.
دندانپزشک داخل کانال ریشه را بیرون می آورد و آنجا را تمیز می کند.

شکل دادن کانال های ریشه طوری که امکان رسیدن مواد دارویی شستشودهنده به ته کانال ها فراهم شود ادامه می یابد و سرانجام کانال های ریشه طوری پر می شود که کاملا بسته شوند و امکان وارد شدن میکروب از این راه کم شود صورت می پذیرد. دندانپزشک وظیفه دارد درد دندان را از بین ببرد و در عین حال دندان را هم در دهان نگه دارد.

درمان ریشه دندان یا روت کانال تراپی

این مفهوم از کنار هم قرار گرفتن سه واژه Root به معنی ریشه، و Canal به معنی کانال و مسیر و Therapy به معنی درمان ایجاد شده که کلا درمان کانال ریشه دندان خوانده می شود و رشته ای از دندانپزشکی با عنوان اندو یا اندودونتیکس است که حاوی دانش و کارهایی است که به درمان و حفظ ریشه دندان اقدام می کند و وظیفه اش تشخیص و درمان پالپ های پوسیده و بیمار شده است. پس درمان ریشه دندان یا روت کانال تراپی به ترمیم یا درمان دندانی که به خاطر پوسیدگی گسترده نزدیک اطاق عصب در حال نابودی است اطلاق می شود.


دکتر سید حمید رضویان

دندانپزشک و متخصص درمان ریشه اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *