توصیه‌هابرای آدم‌های«با کلاس»درمراجعه به دندانپزشکی!

دندانپزشکی و مراجعه به آن پیش زمینه و تمهیدات و یا حتی توصیه های خاصی را معمولا ایجاب نمی کند. بیماران قبل از حضور در مطب دندانپزشکی،  اغلب مسواک می‌زنند و به دندان‌پزشک مراجعه می‌کنند. مسواک زدن در مراجعه به دندان‌پزشک مهم است، چون علاوه براینکه باعث می‌شود دندان‌پزشکتان متوجه نشود که برای ناهار آن روز چه خورده‌اید، دید دندان‌پزشک و قدرت تشخیصی او را هم افزایش می‌دهد. علاوه بر مسواک چند توصیه جزئی هم به عنوان یک دندان‌پزشک برای شما در ادامه دارم که شاید در ارائه درمان بهتر به شما تاثیر خوبی داشته باشد!

۱- خانم‌هایی که وقت دندانپزشکی دارند بهتر است از رژ لب استفاده نکنند یا اینکه در بدو ورود آن را پاک کنند. معمولا دستیار‌های من به خانم‌ها در بدو ورود این نکته را تذکر می‌دهند و بیمار را توجیه می‌کنند که دستکش‌های دندان‌پزشک با رژ لب شما رنگ می‌گیرد وکنترل عفونت به خطر می‌افتد. ضمنا گاهی دیده شده است که حتی بیماری با دیدن رنگ قرمز رژ لب خودش بر روی دستکش، به گمان اینکه خون است ترسیده است و از حال رفته است!

۲- خانم‌های محترم! سعی کنید همگام مراجعه به دندانپزشکی از کلیپس و گیره مو زیر مقنعه یا روسری استفاده نکنید؛ چون هم سرتان اذیت می‌شود و هم اجازه نمی‌دهد سر در موقعیت درست روی یونیت قرار گیرد.
مو‌هایتان را جمع کنید و کامل زیر پوشش قرار دهید. مخصوصا در جراحی‌ها رعایت این نکته مهم است. شما هنگام کار اجازه ندارید که دستتان را از زیر پوشش پیشبندتان خارج کنید. به علاوه اگر قرار باشد دم به دقیقه دستتان را بالا بیاورید و موهایی که روی صورت و چشمتان می‌ریزد کنار بزنید، تمرکز دکترتان به هم می‌ریزد! بنابراین تمام این نکات ذکر شده، فقط در جهت ارائه درمان بهتر برای شماست و جنبه ارشادی ندارد!

۳- هم خانم‌ها و هم آقایان بهتر است هنگام مراجعه به دندانپزشکی از لباس راحت استفاده کنند. لباس مهمانی و پلوخوری برای درمان دندانپزشکی نپوشید.
ما همیشه سعی می‌کنیم در طول درمان چیزی روی لباس شما نریزد، ولی به ندرت ممکن است که سیلر یا هیپوکلریت یا مواد قالبگیری و… روی لباستان بریزد. بعضی از این مواد مانند سیلر و هیپوکلریت ممکن است آسیب غیرقابل برگشت به لباس شما وارد کند! به علاوه لباسی که در آن‌ها احساس راحتی کنید و یقه راحت داشته باشد و کلافه‌تان نکند درآرامش شما بر روی یونیت دندان‌پزشکی تاثیر گذار است. حتی تصور اینکه با یقه بسته، کراوات یا لباس تنگ یک ساعت روی صندلی دندان‌پزشک ثابت باشید کلافه کننده است!

۴- وقت دندانپزشکی خود را قبل از مراجعه مدیریت کنید و یک ساعت قبل و بعد از آن را خالی بگذارید.
دندان‌پزشک شما به شما وقت دقیق می‌دهد. ولی ذات کار دندان‌پزشکی قابل پیش بینی نیست. یک درمان ریشه (عصب کشی) یک کاناله یا یک کشیدن ساده می‌تواند به یک درمان پیچیده و وقت گیر تبدیل شود. ممکن است کار بیمار قبل از شما طول بکشد و درمان شما سر موقع شروع نشود. یا درمان خود شما بیش از زمانی که برایتان در نظر گرفته شده است به درازا بیانجامد. همیشه سر موقع در مطب حاضر شوید. بهانه اینکه «ترافیک» بوده است دیگر در شهرهای بزرگ که همیشه و همه جا ترافیک است بهانه معقولی نیست و مطمئنا به حد کافی دندان‌پزشک شما را قانع نخواهد کرد. پس پیش بینی ترافیک و هر اتفاق دیگری که ممکن است باعث شود شما سر موقع حاضر نشوید را بکنید. توجه داشته باشید که دندان‌پزشک شما به بیماران دیگری وقت داده است و زمان ثابتی هم برای شما در نظر گرفته است و اگر دیر برسید یا مجبور است کارش را با سرعت بیشتری انجام دهد (که بالاطبع دقت ممکن است کم شود) یا اینکه به جای یک نوبت، در دو نوبت کار شما صورت گیرد (که هم وقت شما و هم دندان‌پزشکتان تلف می‌شود) بنابراین خوش قول باشید!

۵- از آوردن بی‌مورد همراهان به مطب یا مرکز دندانپزشکی خود داری کنید.
مطب دندانپزشکی محیط مناسبی برای آوردن بچه‌هایتان یا همراهان نیست. در جراحی‌ها و درمان‌های بیماران خاص، وجود یک نفر همراه کمک بزرگی می‌تواند باشد که این موارد را معمولا دندان‌پزشکان گوشزد می‌کنند. وسایل زیادی با خودتان حمل نکنید. وجه نقد اضافی و اشیای گران بها در کیفتان نگذارید. انتظار نداشته باشید که کادر درمانی وظیفه تامین امنیت کیفی که در اتاق انتظار قرار می‌دهید را هم بر عهده بگیرند. خوشبختانه امروزه در اکثر مطب‌ها و کلینیک‌ها پرداخت‌ها با کارت‌های بانکی صورت می‌گیرد و نیاز چندانی به پول نقد برای پردخت هزینه‌های درمان ندارید.

۶- حتما دفترچه بیمه، عکس‌های رادیولوژی، پرونده پزشکی اعم از نتایج آزمایش‌ها، نامه‌های مشاوره و داروهایی که می‌خورید یا لیست آن‌ها را در صورت وجود هرکدام، همراه خود ببرید و دندانپزشک خود را در جریان وجود آن‌ها قرار دهید. به علاوه اگر در زمان معینی قبل از مراجعه به مطب دندانپزشکی مصرف دارویی برای شما مقرر شده است حتمن آن را سر موقع مصرف کنید.

۷٫تلفن همراه خود را خاموش کنید. توجه کنید که خاموش کردن تلفن همراه بهتر از قرار دادن به صورت بی صدا می باشد.چرا که حتی ویبره تلفن ممکن است برای شما و دندانپزشکتان استرس زا باشد.درثانی امواج الکترومغناطیس ممکن است بر روی کار برخی ابزارهای الکترونیکی در دندانپزشکی تاثر بگذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *