تفاوت جرم‌ گیری با بلیچینگ دندان

بررسی تفاوت جرم‌ گیری با بلیچینگ دندان

حتما تا به حال برایتان پیش آمده زمانی که خود را آیینه نگاه می‌کنید، از رنگ دندان خود چندان راضی نباشید. وقتی عمیق‌تر در آیینه خیره می‌شوید تا علت بدرنگی آن را بررسی کنید، به ذرات و پلاک‌هایی برخورد می‌کنید که ناخواسته در دهان شما ایجاد شده‌اند. خب در این شرایط باید چه کنید؟ در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان به بررسی تفاوت جرم‌ گیری با بلیچینگ دندان می پردازیم.

هر دو روش جرمگیری و بلیچینگ دندان باعث روشن تر شدن دندان‌ها می‌شود ولی در هر کدام از این روشها نوع و میزان سفید کردن دندانها متفاوت است. روش جرمگیری یا (اولتراسونیک) باعث پاکسازی دندانها از املاح رسوب کرده که باعث بوی بد دهان، بدرنگی و زبری دندانها می‌شود. خود بزاق دهان انسان به طور طبیعی با میکروبها و مواد غذایی و باکتریهای دهان ترکیب شده و ایجاد لایه‌‌ای به نام پلاک بر روی دندانها می‌کند. اصولاً پلاکها در قسمتهای پایینی لثه و نواحی که دسترسی به آنها برای تمیز کردن دشوار است بیشتر میشوند که به مرور زمان باعث پوسیدگی دندان می‌شوند پس برای از بین بردن این پلاکهای ایجاد شده باید جرمگیری دندان انجام شود که طی این فرآیند پلاکها و رسوباتی که در بین دندان و لثه ها ایجاد شده از بین می‌رود که همین امر گاهی سبب روشنتر شدن لثه و دندان افراد می‌شود.

عده‌ای تصور می‌کنند با بیشتر مسواک زدن یا قرقره آب‌نمک و سایر روش‌های خانگی می‌توانند این مشکل را حل کنند. اما خب تاثیر و دوام این کارها چندان قابل توجه نیست.

جرم گیری و بلیچینگ دندان دو روش کم هزینه و عالی برای تغییر رنگ دندان‌های شما هستند.

البته هر کدام از این روش‌ها طی فرآیند خاص خود انجام شده و نتایج متفاوتی را برای شما به ارمغان می‌آورند.

جرم‌ گیری با بلیچینگ چه فرقی دارد؟

برای اینکه بتوانید تفاوت جرم گیری با بلیچینگ دندان را به خوبی درک کنید، لازم است با تعاریف و روش‌های انجام هر یک آشنا شوید.

جرم‌ گیری دندان

زمانی که ذرات غذایی در اطراف دندان‌های شما تجمع می‌کنند به‌مرور باکتری‌های دهان با فعالیت خود پلاک‌های مضری را روی سطوح دندان به وجود می‌آورند. این پلاک‌ها باعث خوردگی و پوسیدگی دندان‌ها شده و به‌مرور به لایه‌های درونی نفوذ می‌کنند و دندان را از بین می‌برند.

جرم گیری یکی از بهترین روش‌های دندانپزشکی برای حفظ سلامت دندان و پیشگیری از پوسیدگی و عفونت است.

در این روش متخصص با استفاده از فشار آب و سایر ابزارها این پلاک‌های مضر را از سطح و بین دندان‌ها تمیز کرده و تمام اضافات را پاک‌سازی می‌کند.

در نهایت با استفاده از یک مسواک کوچک مواد بورساژ را روی دندان مالیده و باقیمانده آثار لک‌ها و پلاک‌ها را نابود می‌سازد. به این ترتیب علاوه بر حذف ذرات ناسالم از روی دندان، رنگ دندان نیز تغییر کرده و سفیدتر از قبل می‌شود.

آنچه باید از بلیچینگ دندان بدانید | بهترین دندانپزشک اصفهان

بلیچینگ دندان

بلیچ کردن دندان‌ها برای سفید کردن کاربرد دارد. زمانی که فردی مشکلی جز رنگ دندان ندارد و از سلامت و شکل ظاهری دندان خود راضی است، می‌تواند به کمک ژل‌های سفید کننده بلیچینگ رنگ دندان را سفید کند. بلیچینگ با سه روش انجام می‌شود؟

آفیس بلیچینگ: اگر می‌خواهید در شرایط ایمنی و با بهترین نتیجه بلیچینگ را انجام دهید بهتر است از روش استفاده نمایید. آفیس بلیچینگ در مطب و کلینیک انجام گرفته و در آن متخصص ژل پر اکسید هیدروژن بسیار غلیظ را برای ۶۰ دقیقه روی دندان شما قرار می‌دهد. البته ممکن است برای رسیدن به مطلوب‌ترین نتیجه لازم باشد برای دو الی سه جلسه این کار را تکرار کنید.
هوم بلیچینگ: یک روش مقرون به صرفه و اقتصادی اما دیر بازده‌تر نیز به نام هوم بلیچینگ وجود دارد. در این روش شما باید به کلینیک مراجعه کرده و از متخصص بخواهید دندان‌های شما را قالب‌گیری کند. سپس دندان‌پزشک ژل رقیق‌تری از سفید کننده‌ها را در اختیار شما قرار داده تا چند بار در هفته روی دندان خود بمالید و لک و پلاک‌های اضافی را پاک‌سازی نمایید.
پاور بلیچینگ: حتما سوال می‌پرسید نمی‌شود در یک جلسه بلیچینگ را انجام داد؟ پاور بلیچینگ به همین منظور ابداع شده است. در این روش تنها یک جلسه برای سفید کردن دندان لازم است.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

تفاوت جرم‌ گیری با بلیچینگ دندان

جرم گیری بیشتر یک روش درمانی است در حالی که بلیچینگ یک روش زیبایی محسوب می‌شود.
در روش جرم گیری، دندان‌های بیمار توسط جرم‌ها و پلاک‌های مضر احاطه شده و نیاز به پاک‌سازی دارد. اما بلیچینگ با حذف لک‌های سطحی و رنگ‌هایی که به عمق دندان نفوذ کرده‌اند باعث سفیدی دندان می‌شود.
جرم گیری در واقع دندان را سفید نمی‌کند، بلکه با نابودی جرم‌ها رنگ واقعی دندان را نمایان می‌سازد. اما برای بلیچینگ ژل‌های سفید کننده به لایه‌های عمیق‌تر دندان نفوذ کرده و رنگ‌دانه‌های اصلی دندان را چند درجه روشن‌تر می‌کنند.
در جرم گیری رنگ دندان‌ها ممکن است کمی شفاف‌تر شده و براق‌تر از قبل به نظر برسد. ولی بلیچینگ واقعا چند درجه رنگ اصلی دندان را سفیدتر می‌کند.

بلیچینگ دندان بهتر است یا جرم گیری؟

همان‌طور که گفتیم جرم گیری برای درمان معضلات فرد به کار گرفته می‌شود و اگر از انجام آن خودداری شود به‌مرور عواقب جبران ناپذیر و حادتری دامن فرد را خواهد گرفت. اما سفید کردن دندان با بلیچینگ را حتی اگر هیچ‌وقت در طول عمر خود انجام ندهید هیچ مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.

به این ترتیب نمی‌توان گفت کدام روش بهتر است. بلکه اگر بخواهید دندان خود را با کمک ژل‌های سفید کننده بلیچ کنید؛ حتما باید جرم‌ها و پلاک‌های ضخیم را به کمک جرم گیری به خوبی پاک‌سازی نمایید.

دوام بلیچینگ بیشتر است یا جرم گیری دندان؟

اگر بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید، در هر دو روش حداقل تا یک سال نیاز به مراجعه مجدد به پزشک نخواهید داشت.

چه مراقبت‌هایی پس از انجام این دو روش لازم است؟

بهتر است چند ساعت بعد هر گونه غذا و نوشیدنی گرم یا سرد را حذف کنید تا دندان‌ها واکنش نشان ندهند. و ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از جرم گیری یا بلیچینگ از خوردن هر گونه ماده رنگی خودداری کنید.

 


مطالب پیشنهادی :

عصب کشی دندان های جلو چگونه است؟

ترمیم دندان شکسته با کامپوزیت

صاف کردن دندان های کج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *