ایمپلنت دندان آسیاب

بررسی و اهمیت ایمپلنت دندان آسیاب

در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان به بررسی انواع و اهمیت ایمپلنت دندان آسیاب و همچنین مزایا آن می پردازیم. پس اگر به دنبال آشنایی بیشتر با ایمپلنت این مدل از دندان ها هستید، خواندن این مقاله را از دست ندهید. دندان ها دارای انواع مختلفی هستند و برای هر کدام از آنها می تواند خرابی و پوسیدگی به وجود بیاید. این روزها رفع مشکلات دندان بسیار راحت تر از گذشته شده است و راه های بسیاری برای درمان خرابی و پوسیدگی وجود دارد. یکی از این راه ها ایمپلنت دندان است.

بررسی انواع دندان آسیاب برای کاشت ایمپلنت

دندان آسیاب یکی از مهم ترین دندان ها در دهان بوده و نقش مهمی را در دهان انسان ایفا می کند. مهم بودن نقش این دسته از دندان ها در دهان به این صورت است که نگهداری صورت در حالت عرض و ارتفاع، جویدن غذا و حفظ جایگاه باقی دندان ها بر عهده دندان آسیاب است. دندانهای آسیاب دارای دو نوع بزرگ و کوچک است که هر کدام از این دندان ها در دوره های خاصی از زندگی رشد می کند.

ایمپلنت دندان آسیاب کوچک

دندان های آسیاب کوچک که به آنها دندان های دو پایه نیز می گویند. از دندان های نیش و پیش بزرگ تر هستند و نقش مهمی را در جویدن غذا ایفا می کنند. دندان های آسیاب کوچک برآمدگی زیادی دارند. به طور طبیعی ۸ دندان آسیاب کوچک در دهان انسان وجود دارد. گفتنی است محل قرارگیری این دندان ها در کنار دندان های نیش است. دندان های آسیاب کوچک در دوره کودکی فرد وجود نداشته و زمان رشد آن به دوره ۱۰ تا ۱۱ سالگی بر می گردد. از دست دادن هر کدام از دندان های آسیاب کوچک نیز مانند هر دندان دیگری و مانند دندان های آسیاب کوچک، نیازمند انجام ایمپلنت است.

ایمپلنت دندان آسیاب بزرگ

دندان های آسیاب بزرگ از بزرگ ترین دندان های دهان انسان است که دارای سطح بزرگی و تخت و با برآمدگی است. دندان های آسیاب بزرگ در دهان ۱۲ عدد است که ۶ تا از این دندان ها در فک پایینی و ۶ دندان در فک بالا جای دارند. از دست دادن هر کدام از دندان های آسیاب بزرگ مانند هر دندان دیگری نیازمند انجام ایمپلنت است.

نکاتی پیرامون ایمپلنت دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

اهمیت کاشت ایمپلنت دندان آسیاب

دندان های آسیاب از دندان های پایه انسان هستند و مهم ترین نقش را در جویدن غذا در دهان ایفا می کنند. علاوه بر این، از بین رفتن دندانهای آسیاب موجب جا به جا شدن دندان های کناری شده و موجب از بین رفتن چیدمان دندان ها در دهان می شود. به همین دلیل جایگزینی دندان آسیاب بسیار مهم است و این جایگزینی با ایمپلنت اتفاق می افتد.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

مزایا کاشت ایمپلنت دندان آسیاب

در گذشته دندان پزشکان برای جایگزینی دندان از بریج استفاده می کردند که این مورد موجب می شد دندان های کناری دندان های آسیاب تراش بخورند. پس از آن از یک روکش استفاده می کردند و فضای خالی دندان را به این صورت پر می کردند. با این که جای خالی دندان پر می شد، ولی به دلیل تراش دندان های کناری، این روش مناسب نبود. در نتیجه امروزه از روش کاشت ایمپلنت دندان برای دندان های آسیاب استفاده می شود.

از دیگر مزایایی که کاشت ایمپلنت دندان آسیاب به دنبال دارد، تحلیل نرفتن استخوان فک است زیرا ایمپلنت نیرویی برابر نیروی دندان های طبیعی به فک وارد می کند و به همین دلیل استخوان فک به مرور زمان تحلیل نخواهد رفت.

عوارض ایمپلنت دندان آسیاب

ایمپلنت دندان های آسیاب مانند هر نوع درمانی دارای معایبی است. جراحی ایمپلنت دندان تا یک روز تب، درد و تورم مختصری را به همراه دارد. از طرفی ممکن است در برخی از بیماران پس از جراحی ایمپلنت مواردی چون پاره شدن غشا سینوس و یا افتادن ریشه دندان و یا پایه ایمپلنت اتفاق بیفتد. درمان چنین عوارضی به کمک متخصصین جراحی فک انجام خواهد شد.

 


مطالب پیشنهادی :

اقدامات پس از جراحی لیفت لثه

علائم و انواع تحلیل لثه

مراحل درمان ریشه دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *