بررسی اهمیت جرم گیری بعد از کامپوزیت دندان
جرم و پلاکهای دندانی در دهان تمام افراد به دلایل مختلفی ایجاد میشوند. باکتریهایی که در دهان وجود دارند، با استفاده از بزاق و پروتئینهای موجود، لایههای ریزی را روی سطح دندانها ایجاد میکنند. با غذا خوردن اسیدها و قندهای غذا با چسبیدن به این لایهها سبب تشکیل پلاک میشوند. پلاک به مرور با فعالیتهای باکتریهای موجود در خود میتواند منجر به بروز پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه شود. در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان اهمیت جرم گیری بعد از کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
رعایت بهداشت دهان و دندان اصولی به حذف پلاک و سلامت دهان کمک خواهد کرد، اما همواره این ابزارها نمیتوانند تمام جرم و پلاکهای دندان را از بین ببرند. رفع آنها به کمک درمان جرم گیری در مطب دندانپزشکی ممکن است. اگر این اقدام صورت نگیرد، خطراتی برای سلامت دهان ایجاد میشود. تفاوتی نمیکند که شما دارای دندانهای طبیعی هستید و یا از یکی از روشهای زیبایی دندانپزشکی مانند ونیر کامپوزیت استفاده کردهاید. این نکات برای تمام افراد وجود دارد که باید به آن توجه کنند؛ بنابراین اگر میخواهید لبخند زیبای خود را در مدت زمان بیشتری حفظ کنید، بهتر است که جرمگیری برای ونیر کامپوزیت را پشت گوش نیندازید.
میزان آسیب ابزارهای جرم گیری به دندانهای کامپوزیت شده
باید بدانید که این ابزارها همانطور که به دندانهای طبیعی هیچ آسیبی وارد نمیکنند، به ونیر کامپوزیت نیز آسیبی نمیرسانند، بنابراین نگران این موضوع نباشید و به سلامت دهان خود اهمیت دهید.
مقایسه روند جرم گیری دندان کامپوزیت شده با دندان طبیعی
به طور کلی روش و دستگاههای جرم گیری دندان با توجه به میزان و نوع جرمهای دندانی، وضعیت بافت لثه و شرایط هر فرد انتخاب میشوند. این ابزارها تفاوتی برای دندانهای کامپوزیت شده ندارند، اما با این وجود دندانپزشک این اقدام را با دقت و ظرافت بیشتری برای این نوع دندانها انجام میدهد.
زمان نیاز به جرمگیری دندانهای کامپوزیت شده
توصیه تمام دندانپزشکان این است که تمام افراد حداقل ۴ تا ۶ ماه یک بار برای بررسی وضعیت دندانهای خود به کلینیک مراجعه داشته باشند. با این وجود اگر نشانهها و علائم زیر را مشاهده کردید، بدانید که هرچه سریعتر باید به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید:
خونریزی کردن لثهها
در صورتی که در زمان استفاده از نخ دندان و یا مسواک زدن دچار خونریزی از لثههای خود میشوید، باید به مطب دندانپزشکی مراجعه داشته باشید.
وجود بوی بد دهان
یکی از مشکلاتی که میتواند ناشی از وجود جرم و پلاکهای دندانی باشد، بد بو بودن دهان است. وجود بیماریها و عفونتهای لثه نیز میتوانند این عارضه را به همراه داشته باشند. اگر شما به خوبی از مسواک و نخ دندان استفاده نکنید، تجمع جرم و پلاک روی دندانها با تولید سمومی توسط باکتریهای موجود در آنها همراه است که بوی بد دهان را ایجاد خواهند کرد.
حساس شدن دندانها
یکی دیگر از نشانههایی که میتواند نشان دهنده نیاز به انجام جرمگیری ونیر کامپوزیت باشد، حساس شدن دندانها است. اگر در زمان مصرف نوشیدنیهای سرد و گرم و یا غذاهای ترش و … دچار این حساسیت شدید، باید برای بررسی آن به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.
دهان خشک
خشکی دهان نیز یکی دیگر از این علائم است.
صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان
نکات مراقبتی بعد از جرم گیری دندان کامپوزیت شده
برای اینکه سلامت دهان خود را حفظ کنید و همچنین به افزایش طول عمر ونیر کامپوزیت خود کمک کنید، باید مراقبتها و نکات زیر را در رعایت نمایید:
- تورم و خونریزی جزئی بعد از این درمان طبیعی است و جای نگرانی ندارد. معمولاً افرادی که لثههای ملتهبی دارند، بیشتر با این عارضه کوتاه مدت روبهرو میشوند.
- میتوانید با مشورت دندانپزشک خود از دهانشویهها و خمیر دندانهای ضد حساسیت استفاده داشته باشید. لازم به ذکر است که برخی از محصولاتی که با این عنوان در بازار موجود هستند، دارای خاصیت سایندگی میباشند که میتوانند به ونیر کامپوزیت آسیب وارد کنند.
- روزانه حداقل دو بار به صورت اصولی از مسواک نرم استفاده داشته باشید.
- روزانه از نخ دندان برای از بین بردن باقیماندههای غذایی بین دندانهای خود کمک بگیرید.
مقایسه پولیش با جرم گیری دندان کامپوزیت شده
جرمگیری یک روش درمانی است که به از بین بردن و رفع پلاکها و جرمهای دندان میپردازد و در واقع زمانی که ونیر نیاز به ترمیم و درواقع تغییر رنگ داشته باشد، استفاده میشود. در حالی که پولیش کامپوزیت تنها روشی برای صاف و صیقلیتر کردن ونیر کامپوزیتها است.
مطالب پیشنهادی :