آموزش بهترین روش مسواک زدن دندان

بررسی بهترین روش مسواک زدن دندان

مسواک زدن با خمیردندان مناسب به چند دلیل بسیار مهم است؛ اولین و مهم‌ترین دلیل این است که خمیردندان و مسواک زدن صحیح پلاک یعنی فیلم باکتریایی چسبنده‌ی مضری را که روی دندان‌ها ایجاد می‌شود را از بین می‌برد و پوسیدگی دندان، بیماری لثه و در نهایت از دست دادن دندان و لزوم کاشت دندان را در صورت کنترل نشدن و رفع پلاک به دنبال خواهد داشت. بنابراین آموزش شیوه صحیح مسواک زدن نخستین گام برای حفظ سلامتی دندان‌ها و لثه‌ها است. در مطلب امروز سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان به بررسی و مطالعه بهترین روش مسواک زدن دندان خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

روش مسواک زدن صحیح

طرز صحیح در دست گرفتن مسواک بستگی به این دارد که در حال مسواک زدن کدام بخش از دندان‌ها هستید. اگر نمی‌توانید دندان‌ها را به خوبی مسواک بزنید، از دندانپزشک معالج خود درباره شیوه صحیح مسواک زدن راهنمایی بگیرید.

این مطلب را نیز مطالعه کنید : عوامل بروز سندروم ترک دندان

تا ۳۰ دقیقه پس از غذا خوردن مسواک نزنید

مسواک زدن دندان‌ها بلافاصله پس از غذا خوردن به دندان‌ها آسیب می‌زند. سطح PH دهان پس از صرف غذا پایین‌تر از حد معمول و محیط دهان اسیدی‌تر است، بنابراین مسواک زدن در این زمان موجب ساییدگی مینای دندان می‌شود.

مسواک زدن را همواره از یک نقطه شروع نکنید

اکثر مردم مسواک زدن را از یک نقطه معین شروع می‌کنند و تا رسیدن به آخرین دندان‌ها کسل می‌شوند و با عجله مسواک زدن را تمام می‌کنند. بنابراین مسواک زدن را هر بار از یک ناحیه آغاز کنید تا تمام دندان‌ها از توجه یکسان برخوردار شود.

دندان‌ها را با ملایمت مسواک بزنید

افراد مختلف دندان‌ها را به روش‌های گوناگون مسواک می‌زنند، در این بین عده‌ای چنان با خشونت مسواک می‌زنند که دندان‌ها آسیب می‌بیند. دندان‌ها را با ملایمت مسواک بزنید، در غیر این صورت به آن‌ها صدمه می‌زنید و زمینه تحلیل لثهرا ایجاد می‌کنید. به جای این که دندان‌ها را با حرکت‌های طولانی مسواک بزنید، مسواک را به آرامی و به صورت دورانی حرکت دهید.

آموزش بهترین روش مسواک زدن دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

دو دقیقه، دو بار در روز

مسواک زدن صحیح دندان‌ها حداقل دو دقیقه زمان می‌برد، مسواک زدن هر بخش از دهان (راست بالا، چپ بالا، راست پایین و چپ پایین) ۳۰ ثانیه طول می‌کشد. دندان‌ها را باید دو بار در روز، صبح و شب، مسواک بزنید. از آنجایی که اکثر مسواک‌های معمولی زمان‌سنج دو دقیقه‌ای ندارند، بهتر است برای تنظیم وقت مسواک زدن از ساعت استفاده کنید.

توجه کردن به دندان‌های آسیا و سطح داخلی دندان‌ها

بسیاری از ما دندان‌های جلو را بیشتر و بادقت‌تر از بقیه دندان‌ها مسواک می‌زنیم. هر چند این دندان‌های جلو هستند که دیده می‌شوند، اما تمام دندان‌ها به توجه و مراقبت یکسان نیاز دارند. از دندان‌های آسیا و سطح داخلی دندان‌ها بیشتر مراقبت کنید، چون زبان غالباً روی این ناحیه‌ها قرار می‌گیرد.

اطمینان از مناسب بودن مسواک

مسواک مورد استفاده غالباً کوچکتر یا بزرگتر از اندازه دهان است و به همین دلیل تمام ناحیه‌های دهان را تمیز نمی‌کند. یک مشکل رایج دیگر این است که مسواک سخت است و به لثه‌ها آسیب می‌زند. دندانپزشکان توصیه می‌کنند از مسواک نرم استفاده کنید تا پرزهای سخت مسواک به لثه‌ها صدمه نزند.

راه های ارتباطی با دکتر سید حمید رضویان 

تمیز نگهداشتن مسواک

هر چند مسواک پس از اتمام مسواک زدن تمیز به نظر می‌رسد، اما باکتری‌های بدبو کننده دهان و ایجادکننده پوسیدگی می‌توانند روی مسواک رشد کنند. مسواک را پس از اتمام کار آب بکشید تا باکتری‌ها را از بین ببرید. همچنین می‌توانید سرپوش مسواک تهیه کنید. بهتر است مسواک را بدون سرپوش در روشویی یا قفسه رها نکنید، چون با این کار احتمال دارد باکتری‌های دستشویی روی مسواک جمع شود.

تعویض مسواک  هر سه تا چهار ماه یک بار

در حالیکه بسیاری از افراد در مسواک زدن دندان‌ها به مدت کافی تنبلی می‌کنند، اما اغلب همین افراد مدت طولانی از مسواک فرسوده خود دل نمی‌کنند. مسواک را هر سه تا چهار ماه یک بار عوض کنید، چون پرزهای مسواک به تدریج فرسوده و بدون اثر می‌شود و باکتری‌ها روی مسواک و دسته آن جمع می‌شود.


مطالب پیشنهادی :

عوامل خطرزا در پوسیدگی دندان

روش های جلوگیری پوسیدگی دندان

نشانه های سندروم ترک دندان چیست؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *