آشنایی با ​عکس CBCT دندان برای ایمپلنت

بررسی عکس CBCT دندان برای ایمپلنت

عکس CBCT دندان برای ایمپلنت، بریج و ترمیم عمیق بافت های آسیب دیده دهان و دندان اهمیت بسیار بالایی دارد. از سال ۱۹۶۰ که ایمپلنت یکی از روش های ترمیم دندان های آسیب دیده معرفی شد، همواره عکس های برداشت شده از ناحیه فک و دندان با اشعه ایکس سنتی تا فناوری پیشرفته امروزی یک امر اجتناب ناپذیر و ضروری بوده است. در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان عکس CBCT دندان برای ایمپلنت را مورد بررسی قرار می دهیم.

امروزه دنیای پروتزهای مختلف دهان و دندان همچون ایمپلنت ها، بریج و… همچنان در حال تکامل و بهبود هستند. با استفاده از تصویربرداری CBCT می توان فرایند نصب و کارایی این بخش ها را دقیق تر و کارآمدتر انجام داد. به همین خاطر تیم های دندانپزشکی برای بررسی دقیق وضعیت دندان ها، ضخامت استخوان فک و سایر عوامل از عکس CBCT دندان برای ایمپلنت و دیگر روش های ترمیم بافت های آسیب دیده استفاده می نمایند.

معرفی عکس CBCT دندان

عکس CBCT دندان یا توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی، یک فناوری تصویربرداری پیشرفته است که نمای سه بعدی (۳D) مفصلی از فک ها، دندان ها و ساختارهای اطراف آن را به پزشک متخصص ارائه می دهد. این اطلاعات به دندانپزشکان و جراحان دهان و دندان یا فک و صورت کمک می کند تا ایمپلنت های دندانی را با دقت و اطمینان بیشتری در داخل فضای لثه و دهان قرار دهند.

دلایل مختلفی وجود دارد که دندانپزشکان از اسکن CBCT دندان برای تشخیص و توصیه درمانی خود استفاده می کنند. به عبارت دیگر بهترین اقدام در هنگام برنامه ریزی ایمپلنت دندان برای بیمار استفاده از اسکن CBCT دندان است. همانطور که می دانیم ایمپلنت های دندانی از دو جزء تشکیل شده اند که یک بخش آن پایه تیتانیومی است که در استخوان فک قرار می گیرد و به عنوان لنگر برای ایمپلنت دندان عمل می کند. با این حال، برای اینکه ایمپلنت ایمن و بدون اختلال در اعصاب حیاتی یا سایر ساختارهای مهم قرار گیرد. ضروری است که دندانپزشک بتواند محل قرارگیری آن را ببیند و به طور دقیق فضای مورد نظر را بررسی کند؛ اینجاست که اسکن CBCT وارد می شود.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

اسکن CBCT تصاویر مقطعی سه بعدی از فک ها و دندان ها را تولید می کند که اطلاعات دقیقی را در مورد ناحیه ای مورد نظر ارائه می دهد. این اطلاعات را نمی توان از رادیولوژی معمولی و اشعه ایکس معمولی به دست آورد. تصویربرداری CBCT دندان به دندانپزشک این امکان را می دهد تا محل قرارگیری پست ایمپلنت را ارزیابی و بررسی کند. در طی این بررسی او می تواند تشخیص دهد که استخوان شکل و تراکم مناسبی برای رشد مجدد در اطراف ایمپلنت را دارد. و آن را در جای خود محکم می کند. همچنین استفاده از این فناوری خطر بروز مشکلاتی مانند آسیب عصبی را به حداقل می‌رساند و کل فرآیند را ایمن‌تر می‌کند و احتمال موفقیت به کارگیری پروتزهای مختلف را بیشتر می‌نماید.

خطرات تصویر برداری CBCT برای دندان ها

انجام تصویر برداری CBCT برای تجزیه و تحلیل بسیاری از مشکلات و بررسی دقیق شرایط دندانی مزمن می تواند یک گزینه عالی باشد. تکنیک‌های سنتی اشعه ایکس، چه روی فیلم و چه به صورت چه دیجیتال تنها می تواند تصویری دو بعدی از یک وضعیت دندان را در اختیار پزشک قرار ‌دهد. آنچه که CBCT به ما ارائه می کند. نمای سه بعدی از استخوان ها، دندان ها و سایر بافت های سخت است. که به ما امکان می دهد. این دید جامع از مناطق و دندان های مورد نظر ممکن است در تصویربرداری دو بعدی سنتی پنهان شده باشد.

تصاویرCBCT به دندانپزشک اجازه می دهد تا اطلاعات دقیق تری در مورد ساختارهای داخل دندان و استخوان فک به دست آورد. این تکنولوژی برای درمان ریشه مدرن و برنامه ریزی ایمپلنت دندان یک امر بسیار مهم و ضروری است. همچنین از تصویر برداری CBCT برای ارزیابی خطر آپنه خواب ، ارتودنسی بزرگسالان ، تعیین حرکت دندان و سطوح استخوانی فک و دهان نیز استفاده می شود.

بنابراین باید بدانید که واحدهای CBCT کاملا بی خطر بوده و در بیشتر موارد حتی نسبت به واحدهای اشعه ایکس کم خطر و ایمن تر هستند. با این حال استفاده از فناوری دیجیتال و نرم‌افزار تصویربرداری رادیولوژیک برای زنان باردار و کودکان زیر دوسال منع شده ویا با شرایط خاصی انجام می شود. تحقیقات پزشکی بیان می کند طول موج موثر پس‌زمینه‌ای اشعه ایکس و ماورا بفش که همه افراد به صورت روزانه در معرض آن قرار می‌گیرند ۱۰ میکروسیورت (µSv) است. در صورتی که طول موج اشعه استفاده شده در واحدهای تصویر برداری CBCT حداکثر تا ۲۷ میکروSv می باشد.

پاسخ به سوالات درمورد عکس OPG دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

کاربردهای اسکن CBCT در دندانپرشکی

مزایای سی تی اسکن با پرتو مخروطی، آن را به گزینه ای عالی برای دندانپزشکی و کاشت ایمپلنت تبدیل کرده است. استفاده از این روش می تواند برای برنامه های درمانی ایمن و همچون ایمپلنت فواید بسیار زیادی به دنبال داشته باشد.

  • استفاده از عکس CBCT دندان برای ایمپلنت اندازه گیری و محلی سازی استخوان فک موجود را برای دندانپزشک آسان می کند. این کار باعث می شود که کاشت ایمپلنت مجازی با دقت کامل انجام شود.
  • دندانپزشکان می توانند از CBCT و یک اسکن نوری برای ایجاد یک مدل مجازی کامل از بافت های نرم، استخوان ها و دندان های بیمار استفاده کنند.
  • دندانپزشک با کمک اسکن CBCT می تواند برای دندان های بیمار بایت مناسب را طراحی کند و خطر ناهماهنگی ایمپلنت ها را کاهش دهد.
  • دندانپزشک از اسکن CBCT برای تعیین مکان اعصاب حسی برای انتخاب طول مناسب ایمپلنت استفاده نموده و خطر آسیب عصبی را کاهش دهد.
  • عکس برداری CBCT تصویر دقیقی از محل سینوس ماگزیلاری به دندانپزشک ارائه می دهد تا از این طریق جراح طول ایمپلنت مناسب را برای جلوگیری از نفوذ ایمپلنت به داخل سینوس انتخاب کند.
  • سی تی اسکن مخروطی به دندانپزشک اجازه می دهد تا اندازه مناسب ایمپلنت را برای ثبات و یکپارچگی مطلوب انتخاب کند. این کار تضمین می کند که ایمپلنت می تواند نیازهای بیماران را برآورده کند و برای مدت طولانی به فرد خدمت کند.

انتظارات هنگام دریافت اسکن CBCT

گرفتن سی تی اسکن با پرتو مخروطی فرایندی غیر تهاجمی، سریع و بسیار راحت است. که نیازی به آمادگی خاصی ندارد. اما در هنگام ورود به اتاق عکسبرداری CBCT اپراتور از شما در خواست خواهد کرد تا برخی از اقدامات را انجام دهید.

  • از شما می‌خواهیم هر چیزی که ممکن است در تصویربرداری اختلال ایجاد کند مانند اشیاء فلزی، جواهرات، عینک و سمعک را از سر و گردن خود خارج کنید.
  • در صورت وجود احتمال بارداری، خانم ها باید همیشه به دندانپزشک یا جراح دهان این موضوع را اطلاع دهند.
  • از شما خواسته می شود که در طول اسکن بسیار آرام و ساکن بمانید.
  • دستگاه تصویربرداری به طور کامل دور سر شما می چرخد، بنابراین باید صبر کنید تا فرایند عکسبرداری کامل شود.

مزیت های اسکن CBCT

تصاویر CBCT می تواند ارزیابی دقیقی از وضعیت دهان و دندان شما را در اختیار پزشکان متخصص قرار دهد از مزایای قابل توجه این تکنولوژی عبارتند از

  • کیفیت و دقت تصویر بهتر
  • اطلاعات جامعی در مورد سلامت دهان و دندان شما ارائه می دهد
  • تجربه راحت و سریع
  • دوز کمتر تابش

مطالب پیشنهادی :

درمان ریشه دندان یا عصب کشی

عوامل موثر بر طول عمر دندان عصب کشی شده

نکاتی در مورد لمینت دندان پوسیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *