بررسی نکاتی در مورد جراحی اندودنتیک دندان
در ادامه این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان نکاتی در مورد جراحی اندودنتیک دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
سایر روشهای جراحی اندودنتیک
روشهای دیگری برای جراحی اندودنتیک وجود دارد که میتواند با توجه به تشخیص دندانپزشک انجام پذیرد. تقسیم دندان به دو قسمت، ترمیم ریشه آسیب دیده و یا حتی برداشتن یک یا چند ریشه از سایر روشهای جراحی اندودنتیک هستند. در برخی از موارد خاص، ممکن است روشی به نام کاشت مجدد نیز انجام شود. در این روش یک دندان کشیده میشود و در حالی که از دهان خارج شده است. ریشههای آن درمان میشود و مجدد در جای خود قرار میگیرد. این روشها برای کمک به بیمار جهت نجات دندان او انجام میشود.
- تقسیم دندان به دو قسمت
- ترمیم ریشه آسیب دیده
- برداشتن یک یا چند ریشه
- کاشت مجدد
میزان درد جراحی اندودنتیک
در هنگام انجام جراحی اندودنتیک از بیحسی موضعی استفاده میشود و به همین دلیل شدت درد کم میشود. البته هنگامی که برشهای ایجاد شده در حال بهبودی هستند ممکن است ناراحتیهای جزئی احساس شود یا تورمهای جزئی داشته باشید. بروز چنین علائمی هیچ جای نگرانی ندارد چرا که در هر عمل جراحی کاملا طبیعی و رایج است. متخصصین جراحی پس از پایان عمل، بسته به نیاز بیمار، داروهای مسکن تجویز میکنند.
متخصصین همچنین روشهای دیگری را نیز به بیمار برای استفاده از مواد غذایی و همچنین رفتار با دندان آسیب دیده توصیه میکنند که بیمار نیز باید با دقت آنها را انجام دهد. در صورتی که روشهای توصیه شده از جمله استفاده از مسکنها به کاهش درد شما کمکی نکرد، حتما با پزشک خود تماس بگیرید و از او مشاوره تخصصی بخواهید.
یکی از نگرانیهای بیماران معمولا آن است که آیا پس از انجام عمل اندودنتیک میتوانند به تنهایی رانندگی کنند و به خانه بازگردند یا خیر. در بسیاری از مواقع، این امکان برای بیماران وجود دارد که بتوانند این کار را انجام دهند اما توصیه میشود که پیش از انجام عمل حتما در این رابطه با پزشک متخصص خود مشورت کنید. درد ناشی از انجام عمل جراحی نهایتا یک روز پس از انجام عمل جراحی از بین میرود و بیمار میتواند یک روز پس از جراحی به شرایط عادی زندگی برگردد. برای این که بتوانید به نتایج بهتری در این رابطه برسید حتما با متخصص خود در رابطه با رفتار مناسب جهت درمان کامل صحبت کنید.
تشخیص موفقیت جراحی اندودنتیک
دندانپزشک یا متخصص اندودنتیست زمانی این شیوه درمان را به شما پیشنهاد میکند که مطمئن باشد این روش درمانی بهترین گزینه برای نجات دندان طبیعی شما باشد. البته باید در نظر داشت هیچ روش درمانی نمیتواند ۱۰۰% بازدهی مثبت داشته باشد و امکان خطا نیز در آن وجود دارد. بهتر است پیش از انجام این عمل با پزشک متخصص خود صحبت کنید تا با آسودگی خاطر در این مسیر حرکت کنید.
معمولا راه جایگزینی برای درمان ریشه دندان وجود ندارد و ممکن است پزشک ناچار به کشیدن دندان شود. سپس میتوان با استفاده از بریج، یا ایمپلنت دندانی، جای خالی دندان از دست رفته را پر کرد تا بتوان عملکرد جویدن و همچنین تکلم را بازیابی کرد و همچنین مانع جابجایی دندانهای کناری شد. از آنجا که ممکن است سایر روشهای ذکر شده نیازمند ایجاد تغییرات در سایر دندانها باشد. میتوان گفت که درمان ریشه دندان طبیعیترین و البته مقرون به صرفهترین روش درمانی برای حفظ سلامت دهان و دندان است.
هر چقدر که روشهای نوین درمانی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته موثر باشد، با این حال هیچ یک از آنها نمیتواند جایگزین دندان طبیعی شود. بنابر این بهتر است تا حد امکان به توصیه دندانپزشک خود توجه داشته باشید و درمان اندودنتیک را جدی بگیرید و تنها در صورتی کشیدن دندان را در دستور کار قرار دهید که دندانپزشک آن را به شما توصیه کند و پس از آن نیز بتوانید با استفاده از روشهای مختلف، به توصیه دندانپزشک جای خالی دندان خود را پر کنید.