دلایل لق شدن دندان­های افراد بزرگسال چه هستند؟

بیماری پریودنتیت (بیماری لثه). این بیماری شایع­ترین دلیل برای لق شدن دندان­ها در افراد بزرگسال است. عدم رعایت مناسب بهداشت دهان، سیگار کشیدن، دیابت، و تمیز نکردن منظم دندان­ها می­تواند باعث ایجاد بیماری پریودنتیت شود. انباشته شدن باقیمانده مواد غذایی و باکتری­ها بر روی دندان نیز می­تواند باعث ایجاد التهاب لثه شود. در طول یک دوره زمانی، این عفونت به بافت ریشه موجود بین دندان و استخوان نفوذ می­کند و در نهایت می­تواند استخوان دندان را تحت تاثیر قرار دهد. التهاب و آسیب وارد شده به استخوان می­تواند ساختاری را که دندان بر روی آن قرار دارد تحت تاثیر قرار داده و در نهایت باعث لق شدن دندان شود.

آسیب­ های ناشی از تصادف. آسیب­های وارد شده در نتیجه وارد شدن ضربه مستقیم به دندان در تصادفات می­توانند یکی از دلایل دیگر لق شدن دندان­ها باشد.

آسیب مربوط به جفت شدن دندان­ها (آسیب در ناحیه گاز گرفتن). اگر یک دندان خارج از ردیف دندان­ها قرار گیرد، ممکن است فشار به نسبت بیشتری را در زمان گاز گرفتن یا جویدن تحمل کند. در این حالت غیر زوج بودن این دندان و افزایش مقدار فشار بر روی آن در زمان جویدن می­تواند باعث لق شدن دندان شود. دندان قروچه یا ساییدن دندان­ها به یکدیگر نیز می­تواند باعث لق شدن دندان­ها به خاطر فشار زیاد وارد شده به آنها شود.

 التهاب و ورم کردگی. ایجاد التهاب در لثه نیز می­تواند باعث لق شدن دندان­ها شود.

تومور. تومور استخوانی که می­تواند باعث ایجاد آسیب در ساختار استخوان­ها شود نیز می­تواند یکی از دلایل لق شدن دندان­ها باشد.

علائم و نشانه ها
بیمارانی که با مشکل لق شدن دندان­ها مواجه هستند، از مسائل زیر معمولاً شکایت می­کنند:

ناراحتی در زمان جویدن غذا

وجود درد به خاطر حرکت دندان­ها در دهان

قرمز شدن، ورم کردگی یا ایجاد جراحت در بافت لثه موجود در اطراف دندان لق شده.

درمان
در این رابطه راه حل درمانی بستگی به دلیل لق شدن دندان دارد و می­تواند شامل روش­های درمانی زیر باشد:

تمیز کردن همه لثه­ ها

اصلاح نحوه قرار گرفتن دندان­ها در کنار یکدیگر (اصلاح موقعیت گاز گرفتن دندان­ها)

استفاده از اسپیلینت

استفاده از محافظ شبانه

تمیز کردن همه لثه­ ها

تمیز کردن دندان لق شده از همه توده­های باکتری موجود بر روی آن می­تواند باعث کاهش حرکت آن شود. انجام این کار همچنین می­تواند به کنترل بیماری پریودنتیت لثه که در آن ریشه علت حرکت دندان و لق شدن آن است، کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *