آشنایی با انواع پیوند لثه
در این مقاله از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان انواع پیوند لثه را مورد بررسی قرار می دهیم. برای پیوند لثه روشهای متعددی وجود دارد که با توجه به نیاز بیمار به کار می گیرند. روشهای پیوند لثه به صورت زیر است:
پیوند پدیکِل:
در پیوند پدیکل، به جای این که بافت از سقف دهان برداشت شود. از لثه اطراف یا نزدیک دندانی که نیاز به ترمیم دارد برداشت می شود. این زبانه بافتی که پدیکل نام دارد تنها یک طرف آن بریده می شود. و سپس بافت چرخانده می شود. تا روی محل مورد نظر قرار بگیرد در حالی که هنوز از یک طرف به جایگاه اصلی خود وصل است. پس از این که بافت روی ریشه دندان را پوشاند. همانجا بخیه می شود. این روش فقط در کسانی انجام می شود که بافت لثه نزدیک به دندانشان زیاد است.
پیوند آزاد لثه:
این روش مشابه پیوند بافت همبند است. و در آن از بافت سقف دهان استفاده می شود. تفاوت آن در این است که به جای برش لایه بیرونی سقف دهان به صورت یک زبانه بافتی و برداشتن بافت زیر آن برای پیوند، مقدار کمی از بافت کامل سقف دهان برداشته می شود. و به محل مورد نظر پیوند می خورد. این روش بیشتر در کسانی انجام می شود که لثه شان نازک است. و نیاز به بافت بیشتری برای افزایش حجم لثه دارند.
پیوند بافت همبند:
این رایجترین روش پیوند لثه برای درمان بیرون زدگی ریشه دندان است. در پیوند بافت همبند، یک زبانه پوستی از سقف دهان بریده می شود. و بافتی از زیر زبانه بافتی آن به نام “بافت همبند ساب اپی تلیال” برداشته شده و سپس به بافت لثه اطراف ریشه دندان که بیرون زده است، پیوند می شود. پس از برداشتن بافت همبند از سقف دهان، پوست روی سقف دهان به جای خود برگردانده شده و بخیه می شود.
صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان
چگونگی جراحی فلپ لثه
جراح، لثه را برش میزند و زبانه بافتی را بالا میزند. تا به بافتهای زیر آن دسترسی پیدا کند. سپس بافتهای آلوده زیر لثه و بین دندانها را بر می دارد. جرمگیری و تسطیح ریشه (روت پلنینگ) نیز انجام می شود تا هر گونه جرم و پلاک تمیز شود. و زبری سطح ریشه دندان صاف شود تا دیگر احتمال جمع شدن باکتریها در آن کاهش یابد. سپس زبانه بافت لثه به سر جای خود برگردانده می شود و بخیه می خورد.