بررسی نکاتی در مورد عصب دندان شیری
در ادامه این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان نکاتی در مورد عصب دندان شیری را مورد بررسی قرار می دهیم. دندانهای شیری دارای تمام اجزای دندان دائم هستند. دندان شیری همانند تمام دندانها دارای دو قسمت تاج و ریشه میباشند که شامل مینا، عاج و بافت پالپی است که اصطلاحاً عصب دندان نامیده میشود.
ساختار دندان شیری
تمام اجزایی که در یکدندان دائم وجود دارد در دندان شیری نیز در ابعاد کوچکتر وجود دارد.
مینای دندان:
تمام دندانها چه دندانهای شیری و چه دندانهای دائمی، دارای پوشش خارجی به نام مینا هستند، مینای دندان سختترین ماده در بدن انسان است.
عاج دندان:
در زیر مینای دندان بخشی به نام عاج دندان وجود دارد عاج ازنظر وزنی متشکل از ۷۰% مواد معدنی و ۲۰% مواد آلی و ۱۰% آب است. عاج نرمتر از مینای دندان است و ازنظر فیزیکی دارای خاصیت انعطافپذیری بوده و این خاصیت باعث میشود از خرد شدن مینای شکنندهای که روی آن قرار دارد جلوگیری شود
سمان:
در سطح ریشه دندان بافت سختی وجود دارد که بسیار شبیه به استخوان بوده و سطح ریشه دندان را میپوشاند و سمان نام دارد سمان فاقد عروق است و توانایی بازسازی ندارد.
عصب دندان:
در زیر عاج دندان پالپ دندان که اصطلاحاً عصب دندان نامیده میشود وجود دارد. پالپ بافت پر عروقی است که در بخش مرکزی دندان قرار دارد و به دو بخش پالپ تاجی و ریشهای تقسیم میگردد. بافت پالپ یا عصب دندان حاوی سلولهای مختلف، عروق خونی و رشتههای عصبی است.
وقتیکه دندان پوسیده میشود در مراحل اولیه پوسیدگی محدود به مینای دندان میباشد. سپس پوسیدگی گسترشیافته و به ناحیه عاج دندان میرسد. اگر پوسیدگی درمان نشود و گسترش یابد ناحیه پالپ یا عصب دندان درگیر خواهد شد.
اهمیت درمان عصبکشی کودکان
توجه داشته باشید همانطور که در مقاله پوسیدگی دندان اطفال و کودکان گفتیم، پوسیدگی دندان کودک نه مثل سرماخوردگی خودبهخود خوب میشود و نه مانند عفونت گوش با یک دوره ساده آنتیبیوتیک درمان میگردد و برای درمان پوسیدگی دندانی که به عصب رسیده نیازمند درمان ریشه دندان هستیم.
- درصورتیکه دندانهای کودک دچار پوسیدگی وسیع باشد توانایی جویدن و استفاده از مواد غذایی متنوع کاهش مییابد. و باعث کاهش رسیدن مواد ضروری برای رشد کودک و عوارض متعددی در آینده گریبان گیر کودک میگردد.
- درصورتیکه پوسیدگی دندان اطفال بهموقع درمان نشوند و پیشرفت نمایند و اگر مجبور به کشیدن دندانها شویم. در این صورت کودک باید وسایلی به نام فضا نگهدار را سالها در دهان خود داشته باشد چراکه در غیر این صورت با از دست رفتن فضای موردنیاز برای رویش دندان دائمی در آینده نیاز به درمانهای پیچیده ارتودنسی خواهد بود.
- دندان کشیده شده و مسلماً دندانهای پوسیده و نازیبا در زیبایی و اعتمادبهنفس و روابط اجتماعی کودک تأثیرگذار خواهند بود و ممکن است عوارض ماندگاری بر شخصیت در حال رشد کودکان برجا بگذارد.
پس باید پوسیدگی دندانهای کودک را حتماً در اسرع وقت درمان نمود و درصورتیکه پوسیدگی دندان شیری گسترده باشد و بافت پالپی دندان را آلوده نماید باید هرچه سریعتر دندانها قبل از ترمیم تحت درمان عصبکشی قرار گیرند تا التهابات موجود در دندان برطرف گردد. زیرا با به تعویق انداختن درمان ریشه، پالپ دندان عفونیشده و دچار التهابات میگردد و ممکن است برای جوانه دندان دائمی زیرین نیز مشکلساز گردد.
علاوه بر این هرچه میزان التهابات بیشتر شود، درمان مراحل بیشتر و پیچیدهتری خواهد داشت. اگر عصبکشی دندان شیری بهموقع انجام شود. هیچگونه آسیبی برای دندان دائمی جایگزین ندارد و دندان دائمی بدون هیچگونه مشکلی رویش خواهد کرد.
صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان
مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :
نکات مراقبتی پس از پر کردن دندان