علل تحلیل ریشه دندان شیری

بررسی علل تحلیل ریشه دندان شیری

تمامی دندان‌های شیری، از دندان های قدامی تا دندان های خلفی ریشه دارند. علت اینکه اکثر افراد فکر می‌کنند دندان های شیری ریشه ندارند این است که هنگام افتادن دندان های شیری ریشه آن را نمی‌بینند. زیرا ریشه دندان شیری در زمانی که دندان لق شده و می افتد، تحلیل می‌رود. در واقع چیزی که والدین از افتادن دندان شیری می‌بینند تاج دندان است. در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان علل تحلیل ریشه دندان شیری را مورد بررسی قرار می دهیم.

علت تحلیل ریشه دندان شیری

رشد جوانه‌های دندان دائمی علت تحلیل ریشه دندان شیری است. موقعیت قرارگیری و رویش جوانه دندان‌های دائمی در زیر ریشه های دندان های شیری است. در زمانی این دندان های دائمی شروع به رویش و رشد می‌کنند، ریشه دندان شیری از بین می‌رود و تاج آن ها در لثه باقی می‌ماند که در این موقعیت دندان شیری لق می‌شود.

از لق شدن دندان شیری تا افتادن آن

در برخی شرایط فاصله بین لق شدن تا افتادن دندان شیری بسیار کوتاه است و به صورتی است که کودک نسبت به لق شدن و سپس افتادن دندان شیری خود احساس ناراحتی ندارد. اما در شرایطی فاصله بین لق شدن تا افتادن دندان شیری بسیار طولانی بوده و موجب اذیت و احساس درد در لثه و گاها خونریزی لثه در کودک می‌شود. در این شرایط با تشخیص دندانپزشک متخصص کودکان و بررسی عکس ریشه دندان شیری، درمان مورد نظر انجام یا اقدام به کشیدن دندان شیری می‌شود.

پوسیدگی دندان شیری

کشیدن زودتر دندان شیری

در شرایطی لازم است دندان شیری زودتر از زمان خود از دهان خارج شود. زمانی که ضربه ای به دندان وارد شده و یا عفونت ریشه دندان شیری اتفاق افتاده، لازم است دندان شیری زودرتر از لق شدن کشیده شود. در این زمان متخصص دندانپزشکی اطفال با بررسی عکس رادیوگرافی دندان، آناتومی دندان را کاملا بررسی کرده و با دقت بدون آسیب به دندان دائمی اقدام به کشیدن دندان شیری می‌کند.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

جاماندن ریشه دندان شیری بعد از کشیدن

در شرایطی ممکن است سوال پیش بیاید که اگر ریشه دندان شیری در لثه باقی بماند چه اتفاقی می افتد.در برخی شرایط ممکن است هنگام خارج کردن دندان، ریشه دندان شیری شکسته و در لثه باقی بماند، نگران نباشید، در این شرایط اگر امکان دسترسی به ریشه دندان وجود داشته باشد ریشه خارج می‌شود. اما اگر شکستن دندان هنگام کشیدن در نزدیکی انتهای ریشه اتفاق بیوفتد نباید اصراری به خارج کردن آن داشت. زیرا جوانه دندان دائمی دقیقا بعد از ریشه دندان شیری است و ممکن است به آن آسیب برسد.
اگر نگران عوارض باقی ماندن ریشه دندان در لثه هستید باید گفت جا ماندن ریشه دندان شیری در لثه عوارضی ندارد و به مرور با رویش دندان دائمی به سطح لثه می‌آید. در این موقعیت متخصص دندانپزشکی اطفال ریشه دندان شیری را بدون آسیب به دندان دائمی خارج خواهد کرد.


مطالب پیشنهادی :

تاثیر اختلالات خوردن روی دندان ها

روش های درمان ریشه دندان‌ کودکان

آشنایی با آسیب یا تروما دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *