علل انجام جراحی اندودنتیک

بررسی علل انجام جراحی اندودنتیک

در ادامه این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان علل انجام جراحی اندودنتیک را مورد بررسی قرار می دهیم. گاهی اوقات، آسیب‌های وارد شده به ریشه دندان می‌تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به از دست رفتن دندان به طور کامل شود. با این وجود، یک نکته کاملا مشخص است؛ همین که دچار یکی از نشانه‌های مربوط به آسیب ریشه دندان شدید، باید فورا به یک متخصص مراجعه کنید تا بتواند در مسیر درمان بیماری شما حرکت کند و با کنترل درد شما، مشکلات پیش آمده را برطرف سازد و از بروز آسیب‌های جدی‌تر جلوگیری کند.

در برخی از مواقع روش‌های درمانی بدون جراحی یا غیر تهاجمی به تنهایی نمی‌توانند ریشه دندان را درمان کنند و دندان شما را نجات دهند و به همین دلیل است که متخصص اندودنتیست به شما توصیه می‌کند تا جراحی را به عنوان یک روش درمانی قطعی مورد استفاده قرار دهید.

جراحی اندودنتیک چیست؟

زمانی که پالپ نرم داخلی دندان شما عفونت کند، تنها یک راه برای درمان آن مشکل و حفظ دندان طبیعی شما وجود دارد و آن خارج کردن پالپ از دندان است. دندانپزشکان معمولا به کمک روش‌های بدون جراحی (غیر تهاجمی) یا درمان ریشه یا عصب کشی (روت کانال) می‌توانند این مشکل را برطرف سازند و دندان را ترمیم کنند؛ اما در برخی از مواقع چاره‌ای جز جراحی دندان وجود ندارد.

هنگامی که درمان انجام می‌شود، پالپ از طریق تاج خارجی دندان شما بیرون کشیده می‌شود. وقتی نیاز به دسترسی مستقیم به پالپ و ریشه دندان باشد، یک برش بر روی لثه ایجاد می‌شود. این روش به دندانپزشکان کمک می‌کند تا از این طریق بتوانند پالپ و عفونت را از طریق ریشه دندان پاک کرده و بافت‌های آلوده استخوان زیر لثه را نیز از بین ببرند.

با ما همراه باشید تا در ادامه این بخش، برخی از مواردی که ممکن است به جراحی اندودنتیک بیانجامد را شرح دهیم.

خطرات عدم انجام عصب کشی دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان | دکتر سید حمید رضویان

موارد نیاز به جراحی اندودنتیک

جراحی تشخیصی

اولین دلیل برای جراحی اندودنتیک، جراحی تشخیصی است. در برخی از مواقع ممکن است بیمار دچار علائمی باشد اما اسکن دیجیتال دندان و عکسبرداری به تنهایی این مشکلات را نشان ندهد. در این حالت، امکان انجام عمل جراحی به منظور شناسایی بهتر مشکل بیمار وجود دارد.

رسوب کلسیم

رسوب کلسیم نیز دلیل دیگری برای انجام عمل جراحی اندودنتیک است. در برخی از بیماران، رسوب کلسیم سبب می‌شود تا کانال دندان بسیار باریک‌تر از حد معمول شود و امکان استفاده از ابزار آلات، درمان ریشه را به حداقل برساند. در این حالت با استفاده از جراحی اندودنتیک می‌توان ریشه را کاملا پاک و کانال را مهر و موم کرد.

ترمیم ریشه یا استخوان آسیب دیده

از دیگر دلایلی که می‌تواند باعث اجبار دندانپزشک به انجام جراحی اندودنتیک شود، ترمیم ریشه یا استخوان آسیب دیده اطراف آن است. عفونت می‌تواند به راحتی و به صورت مستقیم از دندان به استخوان فک وارد شود. با آلوده شدن پالپ، احتمال آلوده شدن ریشه دندان یا استخوان اطراف آن بسیار افزایش پیدا می‌کند. زمانی که این اتفاق رخ می‌دهد، ممکن است برای پاکسازی و همچنین ترمیم بافت‌های آسیب دیده، به جراحی اندودنتیک نیاز پیدا شود. عدم ترمیم کامل کانال ریشه دندان نیز می‌تواند دلیل دیگری برای نیاز به عمل جراحی اندودنتیک باشد.

بعد از این که کانال ریشه دندان ترمیم شد، دندان شما می‌تواند تا پایان عمر همراه شما باشد. با این وجود در موارد بسیار کم و حتی نادر، این امکان وجود دارد که پس از ترمیم ریشه دندان، به طور کامل بهبود انجام نشود و یا دوباره عفونت کند. در این مرحله برای نجات دندان باید جراحی انجام شود.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان


مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر :

علل ترس از عصب کشی دندان

راه های کاهش ترس از عصب کشی

خطرات عدم انجام عصب کشی دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *