درمان لثه بدون عمل جراحی(قسمت دوم)

چگونه می‌توان تحلیل لثه‌ها را درمان کرد؟

در موارد خفیف تحلیل لثه، دندانپزشک از طریق تمیز کردن عمیق دندان و مناطق آسیب‌دیده قادر به درمان این مشکل خواهد بود. در طول این عمل (که جرم‌گیری دندان و صاف کردن سطح ریشه نیز نامیده می‌شود) پلاک‌ها و جرم تشکیل شده بروی سطح دندان و ریشه در زیر خط لثه به دقت برداشته می‌شوند و بخش نمایان شده‌ی ریشه صاف می‌شود تا تجمع مجدد باکتری‌ها در این محل دشوار شود. ممکن است برای از بین رفتن باکتری‌های مضر باقی‌مانده، آنتی‌بیوتیک‌هایی نیز تجویز شوند.

در صورتیکه امکان درمان لثه‌های شما به روش تمیز کردن عمیق به دلیل از بین رفتن استخوان و عمق بیش از حد پاکت‌ها وجود نداشته باشد، ممکن است انجام جراحی لثه برای درمان آسیب‌های ایجاد شده توسط عارضه‌ی تحلیل لثه لازم شود.

چه نوع جراحی برای درمان تحلیل لثه مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

در ادامه به بررسی روش‌های جراحی لثه تحلیل رفته پرداخته می‌شود:

جراحی کاهش عمق پاکت: در این روش دندانپزشک یا پریودنتیست (پزشک لثه)، بافت لثه‌ی آسیب‌دیده را به عقب تا زده و پس از پاکسازی باکتری‌های مضر از پاکت‌ها، دوباره بروی ریشه‌ی دندان قرار می‌دهد. این روش پاکت‌ها را از بین می‌برد یا عمق آن‌ها را کاهش می‌دهد.

جراحی بازسازی بافت لثه: در صورتیکه در نتیجه‌ی تحلیل لثه، استخوان حامی دندان از بین رفته باشد، انجام عملی برای بازسازی استخوان و بافت از دست رفته علاوه بر انواع جراحی لثه توصیه می‌شود. همانند جراحی کاهش عمق پاکت، در این روش نیز دندانپزشک برای زدودن باکتری‌ها، بافت لثه را به عقب تا می‌زند. سپس ماده‌ای احیاء کننده مانند یک غشا، بافت پیوندی یا پروتئین محرک بافت، برای تحریک بدن به بازسازی طبیعی استخوان و بافت آسیب‌دیده‌، را به آن ناحیه اضافه می‌کند. پس از قرار گیری این مواد، بافت تا زده شده‌ی لثه، بروی دندان‌ها و ریشه‌ی آن‌ها بازگردانده می‌شود.

جراحی پیوند لثه: روش‌های مختلفی برای پیوند لثه وجود دارند که رایج‌ترین آن‌ها پیوند بافت همبند لثه می‌باشد. در این روش، بخشی از فلپ پوست سقف دهان (کام) بریده می‌شود و بافت زیر آن، که بافت همبند تحت اپی‌تلیالی نام دارد، از آن قسمت برداشته شده و به بافت لثه‌ی اطراف ریشه‌ی نمایان شده بخیه زده می‌شود. پس از اینکه بافت همبند پیوندی از زیر فلپ بریده شده برداشته شد، فلب به محل قبلی خود بخیه زده می‌شود. در روشی دیگر که پیوند آزاد لثه نامیده می‌شود، بافت پیوندی به جای زیر پوست، مستقیماً از سقف دهان برداشته می‌شود. گاهی اوقات، در صورتیکه بافت لثه به اندازه‌ی کافی پیرامون ناحیه‌ی آسیب دیده وجود داشته باشد، دندان پزشک می‌تواند پیوند لثه را از نواحی اطراف دندان برداشت کند. این روش پیوند پایه‌دار نامیده می‌شود. در این حالت نیازی به برداشتن بافت پیوندی از کام نیست.

چگونه از تحلیل لثه‌ها جلوگیری کنیم؟

بهترین شیوه‌ی جلوگیری از تحلیل لثه‌ها، مراقبت صحیح از دهان و دندان است. مسواک زدن روزانه و استفاده از نخ دندان و دیدار با دندانپزشک یا پریودنتیست حداقل دو مرتبه در سال، بسیار توصیه می‌شود. در صورتیکه که به عارضه‌ی تحلیل لثه‌ها مبتلا شده‌اید، ممکن است نیاز باشد که بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنید. همواره از یک مسواک نرم استفاده کنید و از دندانپزشک خود بخواهید که صحیح‌ترین شیوه‌ی مسواک زدن را به شما آموزش دهد. در صورتیکه نامرتبی دندان‌ها یا دندان‌ قروچه علت پدید آمدن این عارضه باشد، حتماً با دندانپزشک خود پیرامون روش اصلاح این مشکلات صحبت کنید. روش‌های دیگری که برای پیشگیری از تحلیل لثه‌ها وجود دارند عبارتند از:

  • ترک سیگار، در صورتیکه سیگار می‌کشید.
  • استفاده از رژیم غذایی متعادل و سالم
  • نظارت مداوم بر تغییراتی که ممکن است در دهان شما اتفاق بیافتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *