تاثیرات فشار خون در دندانپزشکی

بررسی تاثیرات فشار خون در دندانپزشکی

ممکن است بارها برایتان اتفاق افتاده باشد که هنگام مراجعه به دندان‌ پزشک برای یک جرم‌گیری ساده، لمینت، ایمپلنت یا هر عمل دندان‌پزشکی دیگری، دکتر فشار خون شما را اندازه می‌گیرد. در سال‌های اخیر، بسیاری از دندان‌ پزشکان شروع به اندازه‌گیری فشار خون بیماران خود کرده‌اند و معتقدند که این روش بهترین راه برای پی بردن به بسیاری از بیماری‌ها است. در این مطلب از سایت دکتر سید حمید رضویان متخصص دندانپزشک اصفهان تاثیرات فشار خون در دندانپزشکی را مورد بررسی قرار می دهیم.

فشار خون سالانه جان عده زیادی از انسان‌ها را می‌گیرد به طوری که برخی از دانشمندان به آن «قاتل خاموش» می‌گویند. شایان ذکر است که این بیماری علائم خاص هم ندارد. از آن‌ جایی که مردم سالی دو بار به دندان‌پزشک مراجعه می‌کنند، پزشک با اندازه‌گیری فشار خون می‌تواند این بیماری را تشخیص دهد. علاوه بر این، دندان‌پزشک با اندازه‌گیری فشار خون می‌تواند اطلاعات مهمی را درباره بیمار به دست آورد.

علت اندازه گیری فشار خون توسط دندان‌پزشک

فشار خون بیماران هنگام مراجعه به دندان‌پزشک ممکن است در اثر درد یا اضطراب بالا رود و اگر فرد دارای بیماری خاصی باشد، این امر ممکن است منجر به آسیب‌ رساندن به بدن وی شود. از این رو، پزشکان نیاز دارند در مورد وضعیت سلامت و داروهای مصرفی وی اطلاعات کسب کنند. به همین علت، یکی از کارهایی که هر دندان‌پزشک برای پی بردن به وضعیت سلامت بیمار انجام می‌دهد، ارزیابی علائم حیاتی او، از جمله ضربان قلب و فشار خون است.

علاوه بر این، فشار خون معمولا علائم خاصی ندارد و فرد احتمالا تا زمان حاد شدن بیماری از آن مطلع نخواهد شد. افرادی که فشار خون کنترل شده‌ای دارند ممکن است در حالی که مستعد این بیماری هستند، خود را مبتلا به بیماری فشار خون ندانند. پزشک‌، می‌توانند یک خط پایه از سلامت شما تعیین کند و با مقایسه آن با سوابق پزشکی شما درباره این بیماری هشدار دهد.

اثر ایمپلنت بر فشار خون

قبل از شرح ارتباط بین ایمپلنت و فشار خون، بهتر است توضیحی راجع به هر کدام از آن‌ها بدهیم. ایمپلنت را می‌توان جایگزینی برای دندان واقعی تعبیر کرد. این وسیله، شامل یک پیچ فلزی است که به عنوان ریشه‌های دندان عمل می‌کند و همچنین یک روکش دندانی می‌شود. پزشکان با استفاده از پیچ قوی و محکم، روکش دندانی را درون لثه جا می‌دهند. ایمپلنت می‌تواند برای کسانی که از فقدان دندان رنج می‌برند بسیار مفید باشد.

حال قبل از انجام هر گونه خدمات پزشکی همچون لمینت، کامپوزیت و ایمپلنت، پزشک معالج شما آزمایش‌ها و معایناتی را انجام می‌دهد تا از وضع سلامت شما باخبر شود. همانطور که می‌دانید، بسیاری از مردم «سندرم روپوش سفید» یا ترس از پزشک و دندان‌پزشک دارند. اضطراب و ترس می‌تواند فشار خون شما را افزایش دهد؛ بنابراین اطمینان از طبیعی بودن فشار خون به دندان‌پزشک اجازه می‌دهد تا از خطرات مرتبط با درمان آگاه شود. ترس از دندان‌پزشک و اضطراب باعث افزایش فشار خون شما می‌شود. این فشار خون بالا به بدن هشدار می‌دهد، چیزی اشتباه است.

هنگام کار‌ گذاشتن ایمپلنت یا بهره بردن از خدمات دندان‌پزشکی دیگری همچون کامپوزیت و لمینت دندان‌ها، بهتر است قبل از هر کاری با پزشک درباره سابقه پزشکی خود صحبت کنید. داشتن بیماری‌هایی همچون فشار خون بالا ممکن است بعدها سبب بروز مشکلاتی شود.

درمان علل التهاب لثه | بهترین دندانپزشک اصفهان

تاثیر آمپول بی حسی دندان بر فشار خون

هر دندان‌پزشک باید قبل از شروع عمل از دارو‌های بی حسی استفاده کند. این داروها موجب بی حس شدن موضعی لثه شده و بدون آن‌ها عمل جراحی تقریبا امکان‌پذیر نیست. این آمپول‌های بی حسی دندان حاوی اپی نفرین هستند. داروهایی همچون اپی نفرین، با بی حس‌کننده‌های موضعی ترکیب می‌شوند تا سرعت جذب سیستمیک ماده بی حس‌کننده از محل تزریق را کاهش دهند. این امر هم موجب کاهش ضررهای ناشی از بیهوشی موضعی می‌شود و هم به افزایش زمان بی حس ماندن محل تزریق کمک می‌کند.

اپی نفرین ماده‌ای است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد و به عنوان بخشی از مکانیسم دفاع و مبارزه یا واکنش سریع بدن در شرایط اضطراری از غده‌های درون ریز ترشح می‌شود. اپی نفرین فشار خون را افزایش می‌دهد تا به بدن در واکنش و دفاع کمک کند. هنگامی که دندانپزشک از یک آمپول بی حس کننده موضعی دندان یا کرم بی حس کننده حاوی اپی نفرین استفاده می‌کند، می‌تواند باعث افزایش فشار خون شما شود. اگر دندان‌پزشک فشار خون فرد را بررسی نکند و بدون اطلاع از سوابق پزشکی او از بی حس کننده موضعی استفاده کند، ممکن است فردی که مبتلا به فشار خون بالا است، در معرض خطر جدی قرار گیرد.

صفحه اینستاگرام دکتر سید حمید رضویان بهترین دندانپزشک اصفهان

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، اغلب بیماران هیچ علامتی از فشار خون بالا ندارند و از آن بی خبرند. این که پزشک بتواند قبل انجام اقداماتی همچون لمینت، ایمپلنت یا کامپوزیت بداند بیمار در چه وضع سلامتی قرار دارد، بسیار مهم است. در حالی که اثرات افزایش فشار خون و رسیدن آن به نقطه حاد ممکن است همان لحظه بروز پیدا نکند، احتمالا بیمار در خانه یا علائمی از خود نشان دهد.

اگرچه امروزه مانعی برای مصرف داروهای منقبض‌کننده عروق مانند همین داروهای بی حسی موضعی وجود ندارد، اما احتمال تحریک عروق قلبی و افزایش فشار خون در پی تزریق آن‌ها هست. از این رو، در دندانپزشکی سعادت آباد از دوز رایج و مجاز اپی نفرین که ۰.۰۴ میلی گرم است، استفاده می‌کنند یا هنگامی که متوجه شدند بیمار به فشار خون بالا مبتلا است داروهای ضد فشار خون تجویز کنند؛ در این موارد، بهتر است به تداخلات دارویی توجه کنند.

فساد دندان با داروهای فشار خون

هر بیماری که مبتلا به فشار خون بالا است، داروهای مختلفی را برای کنترل این عارضه مصرف می‌کند. متاسفانه برخی از این داروها وجود دارند که موجب به خطر افتادن سلامت دهان و دندان می‌شوند. پوسیدگی دندان یکی مشکلاتی است که پس از مصرف داروهای فشار خون به وجود می‌آید. پوسیدگی دندان زمانی رخ می‌دهد که مینای دندان نرم شود و معمولا کودکان خردسال را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ اما در بزرگسالان نیز مشاهده می‌شود. شناخته‌شده‌ترین علت‌های بروز این عارضه در بزرگسالان خشکی دهان، بهداشت بد دهان، اسید معده و باکتری و مصرف برخی داروها، باشد.

داروی کلونیدین که برای درمان و کنترل فشار خون بالا در بزرگسالان استفاده می‌شود موجب پوسیدگی دندان می‌شود. این دارو برای درمان کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروهای دیگری که به باعث تخریب مینای دندان می‌‌شوند، پروپرانولول و آتروپین هستند. پروپرانولول به عنوان دارویی برای افراد مبتلا به مشکلات قلبی استفاده می‌شود. این دارو ترکیب بزاق را تغییر می‌دهد که در نهایت اثر آن را کمتر می‌کند.

برخی دیگر از داروها وجود دارند که از ترشح بزاق دهان جلوگیری کرده و سبب خشکی دهان می‌‌شوند. بزاق دهان به دلیل وجود آنزیم‌های مختلف به رفع باکتری‌ها کمک می‌کند. با کاهش بزاق دهان، باکتری‌ها افزایش و مینای دندان را تخریب میکنند. این امر موجب پوسیدگی دندان می‌شود. در صورت استفاده از چنین داروهایی از پزشک معالج خود مشورت بخواهید و به خوبی با او در این باره صحبت کنید. گاهی اوقات، خدمات پزشکی همچون لمینت می‌تواند به شما در این زمینه کمک کرده و از دندان‌های شما دربرابر پوسیدگی محافظت کند.


مطالب پیشنهادی :

موارد ممنوعه در کشیدن دندان عقل

کاربردهای دندانپزشکی میکروسکوپی

روش های بیلداپ یا بازسازی دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *